Hrvatski rukometaši pred duel sa Srbijom: Nema kalkulisanja, idemo na pobjedu

- Advertisement -

Rukometna reprezentacija Hrvatske u miru dočekuje duel posljednjeg kola grupe “A“ na Evropskom prvenstvu. U prva dva duela u Grazu “kauboji“ su nadigrali Crnu Goru sa 27:21, a potom i Bjelorusiju nešto ubjedljivije s 31:23, te na taj način osigurala plasman u drugi krug, ali i dva boda, koja će prenijeti, javlja Anadolu Agency (AA).

Graz, Austrija, 12.januar 2020: Marin Šego(na fotografiji) u duelima sa Crnom Gorom i Bjelorusijom bio je odličan na golu Hrvatske, a nada se da će u istom ritmu nastaviti i u preostalom dijelu turnira. Istakao je da njegove saigrače u polju u ponedjeljak protiv Srbije očekuju da izuzetno dobra golmana Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević. ( Elman Omıc – Anadolu Agency )

U trećem kolu u ponedjeljak Hrvatska će u utakmici bez takmičarskog značaja sastati sa starim znancem Srbijom, koja je nakon poraza (21:22) od Crne Gore izgubila i teoretske šanse da se domogne drugog kruga.

“Ispunili smo prvi cilj, a to znači da smo se plasirali kao prvi u grupi i odlazimo u Beč s dva boda. To je maksimum. Preostaje još jedan utakmica, a to je Srbija. Neovisno o svemu i rezultatima koji su postignuti cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije. Koja ima ne jednog, nego više dobrih pojedinaca. To je jedna reprezentacija koju, kažem, poštujem. Imamo zadnju utakmicu s njima i neovisno o svemu nije nam svejedno kako ćemo završiti igranje u Grazu”, rekao je Červar i dodao:

“S druge strane, moramo da vidimo kako da igrače koji su bili najviše angažirani u prvim utakmica, pa da ih sačuvamo. Moramo na neki način iz Graza da idemo nepobjedivi, ali i da očuvamo igrače, posebno ove koji su se istrošili puno u ovim utakmicama i da idemo zdravi u Beč. Tamo nas čeka puno iskušenja, četiri utakmice. Dug je put ne smijemo se zanositi da će biti lako. Igramo protiv reprezentacija s visokim ambicijama i neće biti lako.”

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža
Graz, Austrija, 12.januar 2020: Rukometna reprezentacija Hrvatske u miru dočekuje duel posljednjeg kola grupe “A“ na Evropskom prvenstvu. U prva duela u Grazi “kauboji“ su nadigrali Crnu Goru sa 27:21, a potom i Bjelorusiju nešto ubjedljivije sa 31:23, te na taj način osigurala plasman u drugi krug, ali i dva boda, koja će prenijet ( Elman Omıc – Anadolu Agency )

Červar je istakao da će kroz utakmicu protiv Srbije pokušati nastaviti da diže formu tima jer, po njemu, samo tim može pobijediti. Osim duela sa Srbima hrvatski stručni štab planira napraviti i mikrociklus priprema za ono što ih čeka u drugom krugu, ali i početi analizirati protivnike.

“Djelujemo kao tim, neovisno što imamo mozaik iskusnih igrača koji su prošli jake utakmice i mladih koji su tek ušli u rotaciju”, istakao je Červar te naglasio da je zadovoljan i s onim što su u prve dvije utakmice pokazali igrači iz drugog plana.

Červara malo brine povreda Josipa Šarca, ali kaže da će njegov eventualni izostanak pokušati nadoknaditi tako što će više šanse za igru u napadu dobiti Marko Mamić. Na kraj je kazao da bi volio da ova generacija pokaže da ima kvalitet, osobnost i posebnost te da samo timovi ispunjavaju snove.

Marin Šego u duelima sa Crnom Gorom i Bjelorusijom bio je odličan na golu Hrvatske, a nada se da će u istom ritmu nastaviti i u preostalom dijelu turnira. Istakao je da njegove saigrače u polju u ponedjeljak protiv Srbije očekuju da izuzetno dobra golmana Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

“Imaju jako dobre igrače, ali mi igramo jako dobru obranu, tako da u pojedinim trenucima kada sam na golu čak razmišljam da i ne moram biti na njemu. Igrali smo u kvalifikacijama, međusobno se jako dobro poznajemo. Svi znamo da je na toj utakmici naboj htjeli mi to ili ne. Biće zanimljiva utakmica i ko god bude igrao od nas sigurno će htjeti pobjedu”, kratko je kazap Šego.

Srednji bek Igor Karačić briljirao je protiv Bjelorusiju zbog čega je i proglašen igračem utakmice.

“Prezadovoljan sam s ove dvije odigrane utakmice, pogotovo timskom igrom. S Bjelursijom je bilo kako smo i očekivali, što smo zacrtali s izbornikom to se i ostvarilo. Svaki igrač je dao svoj maksimalan doprinos”, rekao je Karačić i nastavio:

“Sada se trebamo pripremiti za Beč, a prije toga odigrati utakmicu sa Srbijom, koja je sama po sebi utakmica velikog naboja. Na njihovu žalost, njima ništa ne odlučuje, a ni nama.”

Karačić je poručio da bez obzira na to kome će selektor Červar dati priliku za igru, sigurno je da niko od igrača neće kalkulisati i da će protiv Srbije dati maksimum za pobjedu.

Utakmica trećeg kola grupe “A” između Srbije i Hrvatske igraće se u ponedjeljak uvečer u dvorani Stadthalle u Grazu, s početkom u 20.30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...