Ibrahimović osnovao fond za prikupljanje sredstava za italijanske bolnice

- Advertisement -

Zlatan Ibrahimović, fudbaler Milana, u srijedu je uspostavio internetski fond za prikupljanje sredstava za pomoć bolnicama koje su u centru širenja korona virusa u Italiji, a kao krajnji cilj je označio milion eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema web stranici koja prihvata donacije, Ibrahimović je fondu donirao 100.000 eura, a za kratko vrijeme je prikupio dodatnih više od 15.000 eura.

Ibrahimović se vratio u Milan u januaru ove godine iz Los Angeles Galaxyija. Ranije je igrao i za italijanske klubove Inter i Juventus.

“Italija mi je toliko toga dala i u ovom dramatičnom trenutku želim još više uzvratiti ovoj zemlji koju volim“, rekao je Ibrahimović u video poruci kojom je pokrenuo fond.

Bivši švedski reprezentativac dodao je da računa na velikodušnost svojih kolega, svih profesionalnih sportista i onih koji žele dati malu ili veliku donaciju u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi pobijedili virus.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Na internet stranici se navodi da će sav prikupljeni novac biti direktno doniran za jačanje odjeljenja intenzivne njege i hitne pomoći u Milanu, Bergamu, Castellanzi i Torinu.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 7.800 ljudi, a potvrđeno je preko 195.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 165 zemalja, govore podaci WHO-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Također, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...