Igrači Slobode putuju u Doboj Kakanj iako uprava nije isplatila plaće

- Advertisement -

Uprava tuzlanske Slobode dva puta je u kratkom periodu javno obećala isplatu zaostalih dugovanja igračima i trenerima, ali to još nije urađeno.

Zbog toga su članovi Skupštine zatražili održavanje vanredne sjednice najvišeg klupskog tijela i za to su, sukladno klupskom Statutu, prikupili više od jedne trećine potpisa.

U međuvremenu, igrači koji se nedavno štrajkali, odlučili su otputovati na sutrašnju utakmicu protiv Mladosti u Doboj Kakanj, želeći time potaknuti klupske čelnike da se dodatno angažiraju i pronađu sredstva za izmirenje obaveza.

– Već danas u 17.30 s Tušnja odlazimo u Ilidžu odakle ćemo sutra otputovati na utakmicu s ekipom Mladosti. Svi igrači su na raspolaganju osim Amera Bekića, koji nije sanirao povredu i neće biti u rosteru – izjavio je za Fenu šef stručnog štaba Slobode Mile Lazarević.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Govoreći o izgledima Slobode, kazao je da će kao i na svim utakmicama od igrača tražiti maksimum i igru na pobjedu.

– Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Protiv Borca smo pokazali da možemo. Kako ćemo igrati zavisi i od protivnika. Mladost je neugodan protivnik, pobjeda im je imperativ. Unatoč svemu, nadam se povoljnom rezultatu – kaže šef Slobodine struke.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Da među igračima ne vlada dobro raspoloženje zbog neizmirenih obaveza, ne treba ni govoriti. Ipak, žele da odrade svoj dio posla, u nadi da će uprava konačno pronaći sredstva i ispuniti obećano.

– Ne želim govoriti o toj problematici, jer sam već jednom javno rekao šta mislim. Kazao sam to u dobroj namjeri za sve i na vrijeme. Žao mi je što to nisu podržali oni koji su trebali – zaključio je Lazarević.

Utakmica Mladost – Sloboda igra se sutra u Doboj Kaknju od 16.30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...