INFOGRAFIKA BiH – Turska, generalni test zmajeva pred Sjevernu Irsku

- Advertisement -

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će večeras u Rizeu prijateljsku utakmicu sa Turskom, što će biti generalni test za popularno zvane ”zmajeve” uoči nastavka takmičenja u UEFA Ligi nacija i susreta sa Sjevernom Irskom 15. oktobra u Sarajevu. 

Selektor Robert Prosinečki najavio je da će BiH igrati na rezultat,”bez obzira što duel neće biti takmičarskog karaktera”.

Međutim, rekao je i kako će protiv Turaka u početnom sastavu ukazati priliku dvojici ili trojici igrača koju su u posljednje vrijeme manje igrali za nacionalni tim.

Poštovani korisnici, u prethodno obavljenoj infrografici napisano je da je utakmica 2007. godine odigrana u Zenici umjesto u Sarajevu, pa molimo da koristite ispravljenu verziju. ( Aldıjana Hadzıc – Anadolu Agency )

U taboru BiH vjeruju da bi i eventualno dobrim rezultatom u gradu na Crnom moru zadržali veoma dobru atmosferu u ekipi pred nastavak takmičenja u Ligi nacija ”B”, gdje su izabranici hrvatskog stručnjaka Prosinečkog prvi u grupi ”3” sa maksimalnih šest bodova, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

U Rizeu će biti odigran šesti međusobni ogled fudbalskih reprezentacija Turske i BiH, od čega drugi prijateljski. U dosadašnjim duelima obje selekcije imaju dvije pobjede, uz remi. Gol razlika je u korist BiH – 7:6.

BiH je na 34. mjestu FIFA rang liste sa 1.468 bodova, dok je Turska lošije rangirana za četiri mjesta (1.456). Tržišna vrijednost reprezentacija BiH procjenjuje se na 160,73 miliona eura, a Turske 172,20 miliona eura. Ipak, najskuplji igrač na terenu bit će Miralem Pjanić, fudbaler Juventusa (BiH) koji ”košta” 65 miliona eura.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

Utakmica na Gradskom stadionu u Rizeu igrat će se danas sa početkom u 20.30 sati po lokalnom, odnosno 19.30 po srednjeevropskom vremenu. Sudit će je Sergei Karasev iz Rusije.

Direktan prenos BiH – Turska, BiH – Sjeverna Irska na tv Nova BH

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...