INFOGRAFIKA – Real Madrid bliži dnu nego vrhu tabele

- Advertisement -

Iako je španski fudbalski klub Real Madrid, pod vodstvom Francuza Zinedina Zidanea ostvario značajne uspjehe, “kraljevski klub” u ovoj sezoni je u potpunosti razočarao svoje navijače.

Real Madrid u posljednje tri utakmice španske lige nije uspio ostvariti niti jednu pobjedu, a od vrha tabele je daleko toliko da teško može razmišljati o tituli.

Zidane je s Real Madridom u protekle dvije sezone osvojio po dva puta Ligu šampiona, UEFA Super kup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, te po jednom špansko prvenstvo i španski Super kup. No, popularni Zizu ove sezone nije ispunio ono što se od njega očekivalo.

– 19 bodova zaostatka za Barcelonom –

Real Madrid je ove sezone zabilježio devet pobjeda, pet remija i četiri poraza. Na tabeli španskog prvenstva trenutno se nalazi na četvrtom mjestu, a s utakmicom manje za Barcelonom zaostaje čak 19 bodova.

Od ukupno 18 utakmica odigranih u dosadašnjem dijelu prvenstva, Madrid je u pola njih izgubio bodove. Neriješeno je odigrao s Valencijom, Levanteom, Atletico Madridom, Athletic Bilbaom i Celta Vigom. Poražen je od Real Betisa, Girone, Barcelone i Villarreala.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Kada je riječ od Ligi prvaka, Real Madrid, koji je posljednje dvije sezone osvojio pehar, ove godine je ušao među 16 najboljih ekipa, a očekuje ga okršaj s Paris Saint-Germainom (PSG).

– Bliži dnu nego vrhu tabele –

Real je prema trenutnom stanju na tabeli bliže ispadanju iz La Lige nego osvajanju trofeja španskog prvaka.

Madriđani za Barcelonom zaostaju 19 bodova, a 16 bodova ih dijeli Deportivo La Corune, koja se nalazi u “vozu za drugu ligu”.

– Ronaldo također razočarao –

Poput čitave ekipe, podbacio je i Cristiano Ronaldo, najveća zvijezda tima i čovjek od kojeg su navijači očekivali mnogo više ove sezone. Forma koju je Portugalac pokazao u ovoj sezoni daleko je od one koju je bilježio prethodnih godina.

Ronaldo je u dosadašnjem toku sezone odigrao 14 utakmica, a postigao je svega četiri gola. U utakmici španskog Super kupa protiv Barcelone, dobio je crveni karton, a nakon toga i pet utakmica zabrane, za što se smatra da je negativno utjecalo na Ronaldovu formu.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

Loša sezona po automatizmu je sa sobom donijela i tvrdnje kako bi Portugalac mogao napustiti Santiago Bernabeu. Mediji navode kako nije sretan u Madridu, te da želi promijeniti adresu, a među klubovima koji se već za njega raspituju navode se PSG, kao i njegov bivši klub Manchester United.

– Više imena napustilo Real Madrid –

Iako je predsjednik Real Madrida Florentino Perez u proteklih nekoliko godina u klub doveo brojne fudbalske zvijezde, ove sezone nije ostvaren niti jedan značajan transfer.

Iznenađujuće je da nije popunjeno ni mjesto napadača Alvara Morate, koji je početkom sezone prešao u redove engleskog Chelseaja. Jedina opcija Real Madrida na ovoj poziciji je Francuz Karim Benzema, piše Anadolu Agency (AA).

Osim Morate, Madrid je prodao Danila u Manchester City, Jamesa Rodrigueza u Bayern Munchen, Mariana Diaza u Lyon, te Pepea u Besiktas.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...