INFOGRAFIKA – Višća sutra predvodi Basaksehir u novom duelu protiv Manchestera

- Advertisement -

Nakon nedavne briljantne partije u kojoj je asistencijom i golom bio vođa pobjede Basaksehira nad Manchester Unitedom u Istanbulu, bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća sutra će tim aktuelnog prvaka Turske predvoditi u novom duelu protiv “Crvenih đavola“ na “Old Traffordu“, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru četvrtog kola UEFA-ine Lige prvaka Medipol Basaksehir sutra u Grupi “H“ gostuje kod Manchester Uniteda i to je ukupno 34. meč turskog kluba na evropskoj sceni.

Kao svojevrsno čudo turskog fudbala, Basaksehir je za kratko vrijeme postao respektabilan klub i na evropskoj sceni na kojoj je slavio devet pobjeda, odigrao osam remija i pretrpio 16 poraza i to sve uz gol razliku od 34 postignutih i 50 primljenih golova.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Nakon poraza od PSG-a na domaćem terenu i od Leipziga, rezultatima 0:2, Basaksehir je u prošlom kolu na stadionu “Fatih Terim“ savladao favoriziranog Manchester Uniteda sa 2:1.

Novi meč protiv Manchestera i to na “Old Traffordu“ je nova fudbalska poslastica za tim kojeg sa klupe predvodi turski stručnjak Okan Buruk kojem je to 16. evropski meč na klupi Basaksehira.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Ponajbolji fudbaler Basaksehira je Edin Višća koji je sa 14 golova i najbolji strijelac te ekipe u evropskim takmičenjima.

Enzo Crivelli, Eljero Elia i Emre Belezoglu dijele drugo mjesto sa postignuta po tri gola, što dodatno govori o ulozi i renomeu brzonogog Višće u Basaksehiru.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...