Inter: Barcelona za Martineza mora platiti oslobađajuću klauzulu

- Advertisement -

Piero Ausilio, direktor Intera kazao je da se za Lautara Martineza interesuju mnogi klubovi, prije svih Barcelona, ​​ali da jedini način na koji on može otići plaćanje oslobađajuće klauzule, prenosi Anadolu Agency (AA).

U ugovoru sa argentinskim reprezentativcem postoji oslobađajuća klauzula vrijedna 111 miliona eura, ali ona se može aktivirati samo tokom nekoliko sedmica i mora biti plaćena odjednom. Obje ove činjenice predstavljaju probleme koje je Barcelona do sada smatrala nepremostivima, pa pokušavaju pregovarati o sporazumu koji uključuje razmjenu igrača i određeni novčani iznos.

“Stvarnost situacije s Martinezom je takva da postoji samo jedan put koji ga može odvesti iz Intera, a to je da se plati oslobađajuća klauzula. To je klauzula za koju svi znaju, nema smisla bilo šta skrivati. Klauzula je teška jer ima određenih rokova i vrlo preciznih zahtjeva“, rekao je a Ausilio za Sky Sport Italia i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

“Prvo i najvažnije, klauzula ističe početkom jula, tako da ne traje dugo. To je trenutno jedini mogući način da Martineza ne vidimo u Interu sljedeće sezone. Ne raspravljamo o Martinezu ni sa kim, jer se jednostavno oslanjamo na njega, on je važno sredstvo kluba i ne zaboravimo da ima još dvije godine ugovor sa Interom. Nemamo namjeru da prodajemo svoje najbolje igrače, već da se pojačamo.“

Barcelona se najviše spominje kao klub koji želi Martineza, ali Chelsea i Manchester United se također povezani s napadačem.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Mnogi klubovi su nas kontaktirali kako bismo razgovarali o Martinezu. Među njima, najkonkretnija je Barcelona. S njima imamo prijateljski i srdačan odnos. Neću skrivati ​​ništa od toga, baš kao što Barcelona dobro zna koje su naše namjere. Inter nema namjeru prodati Lautara Martineza. Postoji klauzula i to je jedina opcija. Mislim da sam bio jasan“, zaključio je Ausilio.

Sjajni 22-godišnji napadač stigao je u Inter 2018. godine iz argentinskog Racinga. Za italijanski klub Martinez je odigrao 66 takmičarskih utakmica i postigao 25 golova. U dresu reprezentacije Argentine nastupio je 17 puta uz devet pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...