Italija: Juventus u utorak nastavlja s treninzima

- Advertisement -

Fudbalski kub Juventus u utorak će nakon skoro dva mjeseca nastaviti s treninzima, a prvi igrači su u ponedjeljak ujutru stigli u klupsku medicinsku službu kako bi obavili neophodne pretrage prije povratka na posao, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji navode da su jutros počeli prvi pregledi, procjena zdravstvenog stanja igrača i uzimanje uzoraka za testiranje na koronavirus. Igrači koji su ostali u Italiji prvi su stigli u klupsku zdravstvenu ustanovu, a to su: Leonardo Bonucci, Federico Bernardeschi, Juan Cuadrado, Carlo Pinsoglio i Aaron Ramsey. Dolazak Cristiana Ronalda, koji je vrijeme pandemije koronavirusa proveo u rodnoj Madeiri, očekuje se danas u večernjim satima.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Dodaje se da su igrači sa zaštitnim maskama i uz poštivanje potrebne socijalne udaljenosti ušli u medicinsku ustanovu nakon kratke kontrole na ulazu.

Prvi italijanski klub koji je nastavio s treninzima je Sassuolo, gotovo dva mjeseca od njihove posljednje utakmice u Seriji A protiv Brescie.

Fudbaleri Sassuola na raspolaganju imaju tri terena za svaku grupu od po šest igrača i osigurana im je minimalna udaljenost od 20 metara tokom vježbi. Nakon jednosatnog treninga svi su se odmah vratili u domove kako bi se istuširali, jer im u trening kampu nije dozvoljen pristup svlačionicama i teretani.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...