Italijanski defanzivac Acerbi: Džeko je jedan od najboljih napadača

- Advertisement -

Francesco Acerbi, defanzivac Lazija i fudbalske reprezentacije Italije uoči duela sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za EURO 2020 izjavio je da je Edin Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Azzurri“ se vrijedno pripremaju sa duel sa bh. timom u trening kampu Fudbalskog saveza Italije u Covercianu, naselju kod Firence.

“Biće to derbi za nas u odbrani. Po kvalitetu za mene je Džeko jedan od najboljih napadač. U stanju je sam unijeti strah u redove protivnika, ali nećemo razmišljati samo o njemu, jer BiH ima i druge važne igrače poput Miralema Pjanića. Sigurno je da će igrati na pobjedu, ali im to nećemo dozvoliti“, kazao je Acerbi, prenosi “RaiSport“.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Iskusnom 31-godišnje, Acerbiju se ukazala prilika da zaigra u reprezentaciji Italije, nakon što se povrijedio kapiten Girorgio Chiellini. Očigledno je iskoristio ukazano povjerenje, jer ga je selektor Roberto Mancini koristio u dva najvažnija duela drugog dijela kvalifikacija protiv Finske i Grčke.

“U reprezentaciji se trudim dati sve od sebe za tim. Sada nam nedostaje Chiellini, koji je posebna fudbalska klasa. Svaku priliku koju mi pruži Mancini za mene će biti kao finale i uvijek ću dati sve od sebe da uvjerim selektora da je bio u pravu“, istakao je Acerbi.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Utakmica devetog kola grupe “J“ kvalifikacija za Evropskog prvenstvo 2020. godine između BiH i Italije igraće se 15. novembra na zeničkom stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

Uoči posljednja dva kola na tabeli je lider Italija sa 24 boda, a slijede je Finska sa 15, Armenija i BiH sa po deset, Grčka sa osam i Lihtenštajn sa dva.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...