Sport

Italijanski profesor tvrdi: Nakon utakmice Atalanta – Valencija u Italiji je pukla biološka bomba

0
Ilustracija

Korona virus hara Starim kontinentom, a najviše je pogođenna Italija gdje broj mrtvih raste iz dana u dan. Najviše je pogođena Lombardija, a posebno grad Bergamo koji je postao grad duhova.

Čuju se samo sirene hitne pomoći. Vidjeli ste vjerovatno i onaj snimak na kojem vojska kamionima odvozi desetine leševa na kremaciju. U Bergamu ne stižu da ih sahrane.

Kako prenose italijanski mediji profesor Fabijano di Marko tvrdi da je sve krenulo tiho.

”Bio je 21. februar, a kao da je bilo jučer. Ali kao da je to bio i neki drugi život koji više ne postoji. Oko podne me je moj profesor Chentani pozvao i rekao mi da će u Lodiju buknuti i da budemo spremni. No, nikada neću zaboraviti tu nedjelju i 1. mart. Ušao sam u bolnicu i ostao zatečen. Kao rat, nisam imao drugu definiciju. Pacijenti koji jedva dišu na sve strane. Sobe su prepune. Leže na nosilima, u hodnicima. Tog dana u bolnici smo istrošili preko 5.000 maski. Regrutovali smo sve raspoložive snage, povukli ljude sa slobodnih dana, odmora. Mnogi od nas nismo jeli tog dana”, kazao je Fabijano di Marko za italijanske medije.

LIFE:  Hrvatska dobila zeleno svjetlo za WRC kandidaturu

Profesor smatra kako je deset dana poslije utakmice Atalanta – Valencija (4:1) u osmini finala Lige prvaka na milanskom San Siru sve buknulo.

 „Čuo sam mnoga mišljenja o uzorcima, a ja ću vam reći moj iza kojeg stajem imenom i preizmenom. Tog 19. februara i 40.000 građana Bergama i okoline na San Siru i utakmici Atalanta – Valencija. Došli su autobusima, vozovima, prepunim automobilima. Nažalost, tada je u Italiji pukla biološka bomba“, tvrdi doktor Di Marko.

Također, i kapiten Atalante Alejandro Gomez naglasio je u intervjuu za argentinske medije kako utakmica između njegovog kluba i Valencije odigrana 19. februara u Milanu ima veze s epidemijom koronavirusa u Bergamu.

“Smatram da aktuelna situacija u Bergamu ima veze s tom utakmicom u Ligi prvaka. U Bergamu živi 120.000 ljudi, a tog dana na stadionu je bilo 45.000. Također, bolnica u Bergamu je jedna od najboljih u Lombardiji, mnogi su dolazili ovdje i to sigurno ima veze sa širenjem koronavirusa”, rekao je Papu Gomez.

Facebook komentari


MUP KS: Policijski sat prekršilo 37 osoba, kažnjeni sa po 500 KM

Previous article

Kina planira 8. aprila ukinuti blokadu Wuhana

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport