Ivković: Ako susret sa Tuzlom ne shvatimo kao posljednji u životu, ne moramo ni izlaziti na teren

- Advertisement -

Fudbaleri Željezničara nakon dvosedmične pauze zbog nastupa reprezentacije nastavljaju prvenstvo Bosne i Herecgovine susretom sa Tuzla Cityjem.

U okviru 13. kola Premijer lige BiH Željezničar će na Grbavici dočekati ekipu iz Simina Hana, koja u ovoj sezoni ostvaruje odlične rezultate a trenutno se nalazi na drugom mjesto sa bodom i utakmicom manje od Zrinjskog.

– Još jedan derbi protiv dobre ekipe koja je super vođena. Da ne igramo na Grbavici i da nemamo navijače kakve imamo, dao bih im ulogu favorita i prednost. Međutim, pošto igramo na našem stadionu to ne smijem napraviti, ovdje je sve moguće i barem ću dati jedan posto prednosti nama. Igrali smo sa njima u Tuzli, to nam je bila druga utakmica, možda smo odigrali dobro do 70. minute kada smo poveli, oni nisu imali dobar dan, ali su nas u finišu “samljeli” i nestali smo sa mape. To je momčad koja ima jake individualce, momčad koja je čvrsta i agresivna, momčad koja želi igrati i nekako najbolja ocjena njihove igre je bila sa Zrinjskim u Mostaru gdje su igrali 1:1, tu su pokazali najbolje karakteristike. Moramo se spremiti na najbolji način da bi parirali takvoj ekipi – rekao je trener Željezničara Tomislav Ivković.

PROČITAJTE JOŠ:  Evo kada počinje ljetno računanje vremena

– Ako ne shvatimo utakmicu u subotu kao da nam je posljednja u životu ne moramo izlaziti na teren – dodao je.

Prvotimac plavih Mustafa Mujezinović ističe da je atmosfera u ekipi odlična nakon dobro odigrane utakmice protiv Borca u Banjoj Luci.

– Znamo ekipu Tuzle City, imaju dosta individualnih igrača koji mogu napraviti razliku, mi moramo dati maksimum i uz naše navijače nadamo se da ćemo doći do pobjede – istakao je.

PROČITAJTE JOŠ:  Prva tvornica sladoleda u BiH se otvara u maju, radiće u tri smjene

Utakmica se igra u subotu od 17 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...