Izvršni odbor N/FS BiH daje punu podršku selektoru Prosinečkom

- Advertisement -

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH u Sarajevu analizirani su dosadašnji rezultati „A“ selekcije u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posebna pažnja posvećena je analizi rada stručnog štaba „A“ selekcije, s obzirom na to da je selektor Robert Prosinečki nakon završetka utakmice sa reprezentacijom Armenije u medijima najavio svoju ostavku u daljem radu.

Kako u formalno pravnom smislu ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi, na sjednici su razmatrane sve relevantne okolnosti po prednjem pitanju. Poduzete su adekvatne mjere za rješenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta N/FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

„Nakon analize i definisanja mogućih uzroka koji su doveli našu „A“ selekciju u težak položaj ostvarenja direktnog plasmana kroz kvalifikacije na EURO 2020, otvorena je diskusija u kojoj su svoje učešće uzeli članovi Izvršnog odbora. Napravljen je okvirni plan rada za naredni period sa ciljem iznalaženja najboljih rješenja u pravcu ostvarenja postavljenog zadatka, plasmana „A“ selekcije na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom„, navodi se u saopćenju NS/FS BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

„Sa izvjesnom sigurnošću promjena selektora u ovom momentu ne bi polučila pozitivan efekat, a naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne. Izvršni odbor je donio i odluku da će u narednom periodu poduzeti sve neophodne korake u cilju obezbjeđenja adekvatnih uslova u pravcu ostvarenja zacrtanog cilja, plasmana „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine na EURO 2020. godine„, zaključuje se u saopćenju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...