Jedan od najuglednijih kondicionih trenera u BiH: Almir Seferović u Adana Demirsporu

- Advertisement -

Almir Seferović, jedan od najboljih i najuglednijih nogometnih kondicionih trenera u BiH, dogovorio je saradnju na godinu dana sa Adana Demirsporom koji se takmiči u drugom rangu turskog nogometa. U ovaj klub stigao je na poziv Umit Ozata sa kojim je zajedno radio u zeničkom Čeliku. Cilj Adane je povratak u društvo najboljih, a već u prvom kolu u gostima su savladali Bursaspor rezultatom 3:1 i najavili da će biti glavni kandidat za lidersku poziciju.

Piše:Edin Isanović

Trener Umit Ozat je poznato ime turskog nogometa. Nosio je godinama dres i nacionalnog tima. Koliko je cijenjen u ovoj zemlji najbolje govori podatak da je bio kapiten Fenerbahcea, a kasnije i njemačkog Kolna. Ozat i Seferović su se upoznali u Zenici, a turski trener bio je izričit kada su ga angažovali u Adana Demirsporu – u svom stručnom štabu koji broji devet članova želio je i bh. trenera. Rukovodioci kluba su mu ispunili želju.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

”Izuzetno sam zadovoljan uslovima. Sa ekipom sam deset dana i imam samo riječi hvale. Saradanja je dogovorena na godinu dana, a cilj je plasman u Superligu”, istakao je Seferović za Life.ba.

Inače, ovaj posao Seferović obavlja nakon što je završio nogometnu karijeru tokom koje je igrao za Radnik iz Hadžića, Sarajevo, Velež, Olimpik, visočku Bosnu, bugojansku Iskru i Jedinstvo iz Bihaća.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

Almir je individualno trenirao ili još trenira mnoge nogometaše, među kojima su Haris Duljević, Josip Kvesić, Eldar Hasanović, Ivan Lendrić, Aleksandar Kosorić, Gojko Cimirot i Armin Hodžić.

U karijeri je Seferović s dosta uspjeha radio u Al Ittihadu, reprezentaciji Tadžikistana, Sarajevu, Slobodi, Željezničaru. Potom je boravio u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta – u kineskom Dalianau. Nakon povratka iz Kine priključio se Olimpiku, a posljednji

angažman prije odlaska u Tursku imao je u zeničkim crveno-crnima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...