Jesse Lingard: Bio sam izgubljen i kao igrač i kao osoba

- Advertisement -

Jesse Lingard, vezni fudbaler Manchester Uniteda, kazao je kako je bio izgubljen kao igrač i kao osoba tokom ove sezone, objavili su britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lingard, koji je tokom sezone od 22 nastupa u samo devet puta bio starter u Premier ligi, na društvenim mrežama je istakao da je nedavno završena sezona “bila teška iz puno razloga”.

“Izgubio sam se kao igrač i kao osoba, ali nikada nisam želio odustati. Znao sam ko sam uistinu na i izvan terena, Znao sam da sam bio tamo prije i da ponovo mogu tamo stići. To je značilo raditi više nego ikad prije i vjerovati onima koji me okružuju da znaju kako će mi pomoći da to i postignem”, objavio je Lingard na Instagram profilu i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

“Znam da su navijači bili frustrirani, ali svo ovo vrijeme moja ljubav prema klubu i svima koji su povezani s njim nikada me nije napustila. Ovaj tim, ovaj klub je moja porodica i nastaviću i dalje raditi više nego ikada kako bih pomogao timu da postigne svoje ciljeve.”

Lingard je nakon što mu se majka razboljela početkom sezone preuzeo odgovornost za svoje mlađe braću i sestre. Njegovi nastupi za United bivali su sve lošiji, a u decembru je govoreći za britanske medije kazao kaka je pao u “dubinu i tamu”.

PROČITAJTE JOŠ:  Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Iskusni 27-godišnji fudbaler jedini gol u Premier ligi ove sezone postigao je u posljednjem kolu ključne utakmice protiv Leicestera i to u 98. minuti za konačan trijumf Uniteda 2:0 i potvrdu plasmana u Ligu šampiona.

Lingard je dijete Manchester Uniteda u kojem je počeo trenirati s osam godina. Nakon što je prošao sve omladinske selekcije 2011. godine potpisao je profesionalni ugovor. U ranoj fazi profesionalne karijere bio je na posudbama u Leicesteru, Birminghamu, Brightonu i Derby Countyju. Za klub sa Old Trafforda odigrao je 205 takmičarskih utakmica i postigao 32 gola. U dresu reprezentacije Engleske do sada je upisao 24 nastupa uz četiri pogotka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...