Jović za zadnju utakmicu jesenjeg dijela želi samo potpuno zdrave igrače

- Advertisement -

Nogometaši Čelika trenirali su danas pod vodstvom dosadašnjeg prvog pomoćnika Igora Jovića, koji će u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja zamijeniti Slavišu Božičića, s kojim je jučer dogovoren sporazumni prekid saradnje koja je trajala samo dva mjeseca.

– Ja sam odlučio da ostanem i završim sezonu, jer su me iz kluba kontaktirali i tražili da završim posao. Do sada je sve bilo korektno i nisam imao nikakvog razloga da ne ostanem. Šta će biti poslije, vidjet ćemo nakon utakmice, ali o tome trenutno i ne razmišljam. Sada je najbitnije da uzmemo ta tri boda i osiguramo sebi mir u kući – ističe Jović, koji je došao u tandemu s Božičićem.

U pripremi za subotnju utakmicu 19. kola BHT Premijer lige, trener Jović zbog povreda ili bolesti na današnjem treningu nije imao Tarika Isića, Fenana Salčinovića, Marka Raguža, Anela Dedića, Nermina Jamaka i Vedrana Vrhovca.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Po posebnom programu danas su radili Aidin Mahmutović i Ljubuša Pecelj, koji imaju problema sa zadnjom ložom.

– Spremamo se za tu zadnju utakmicu sa onim što imamo. Vidjet ćemo tokom nedjelje kako će sve izgledati sa povrijeđenim igračima. Vidjet ćemo ko može, a ko ne može nastupiti, ali već sam razgovarao s Dedićem i on je rekao da će moći nastupiti. Nadam se da će moći i Mahmutović i Pecelj, ali ko god da ode i s kim god da izađemo na teren, cilj je da odigramo dobru utakmicu te da završimo ovu polusezonu s nova tri boda – kaže Jović.

On napominje kako je i u nedjelju na terenu izgledalo dobro protiv Borca iz Banja Luke, ali da ipak nisu uspjeli sačuvati prednost iz prvog poluvremena te su izgubili s 1:2.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

– Mislim da imamo šanse da zabilježimo tri boda protiv Mladosti, protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Ova bi tri boda za nas značila i “šest bodova”, jer bismo ih ostvarili protiv direktnog konkurenta i sada smo samo skoncentrisani na to. Zato mi trebaju samo zdravi igrači, jer i teren će biti težak za igru – upozorava Jović, koji sigurno neće moći računati na Jamaka, koji je zbog tri žuta kartona suspendiran za tu utakmicu.

Čelik u posljednju utakmicu ulazi sa 16 bodova i na 10. mjestu, dok je Mladost, koja je također nedavno promijenila trenera te iznenadila na gostovanju Zrinjski (1:1), s dva boda manje plasirana na 11. mjesto.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...