Juventus bez kapitena Chiellinija šest mjeseci

- Advertisement -

Fudbalski klub Juventus objavio je da će kapiten Giorgio Chiellini nakon povrede križnih ligamenata koljena morati pauzirati oko šest mjeseci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Chiellini je prošle sedmice povrijedio križne ligamente desnog koljena, a u utorak je otputovao na operaciju u Austriju.

“Giorgio Chiellini je u utorak popodne podvrgnut operaciji rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta desnog koljena. Intervencija koju je u klinici Hochrum u Innsbrucku izveo profesor Christian Fink u prisustvu Juventusovog doktora bila je savršeno uspješna. Očekivano vrijeme oporavka je oko šest mjeseci”, objavili su u utorak uvečer iz Juventusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Zbog povrede 35-godišnji Chiellini je izostavljen sa spiska igrača za Ligu šampiona, a otpao je i za utakmice reprezentacije Italije u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv Armenije i Finske. Očekuje se da će se oporaviti do marta naredne godine, što znači da bi mogao pomoći Juventusu u nokaut fazi Lige šampiona.

Chiellini je u Juventus stigao 2005. godine i od tada je odigrao 507 takmičarskih utakmica i postigao 36 golova. Prethodno je bio u dva navrata igrač Livorna te Rome i Fiorentine. Za reprezentaciju Italije upisao je 103 nastupa uz osam pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...