Kakav otac, takav sin: Patrick i Justin Kluivert

- Advertisement -

Justin Kluivert je aktuelni nogometaš Rome. Igra na poziciji napadača i u ovoj sezoni upisao je 14 nastupa za Vučicu, a postigao je i jedan pogodak.

Rimski klub trenutno se nalazi na skromnom šestom mjestu sa 30 osvojenih bodova. Za vodećim Juventusom su u zaostatku 23 boda. Justin je u ”vječni grad” stigao sa reputacijom igrača koji će u budućnosti samo napredovati.

Piše: Edin Isanović

Nadolazeća zvijezda

Već u prvoj sezoni pokazao je potencijal, ali se vrhunske partije ovog 20-godišnjaka očekuju u narednim sezonama. Svi vjeruju kako je on nadolazeća zvijezda Rome.

https://www.youtube.com/watch?v=sB9ErAcy-PU

Sin nekada slavnog holandskog fudbalera Patricka stigao je u Rim iz Ajaxa za obeštećenje od 17,25 miliona eura. Sa Romom je potpisao petogodišnji ugovor, a za njegove usluge borio se i Manchester United.

Mladi napadač je prošao poznatu i priznatu Ajaxovu školu, a za prvi tim “Kopljanika“ debitovao je sa 17 godina. Za Ajax je odigrao 56  utakmica i postigao 13 golova. Za “A“ reprezentaciju Holandije odigrao je dva meča.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Kluivert je odabrao broj 34 i to u čast svog velikog prijatelja Abdelhaka Nourija, nekadašnjeg fudbalera Ajaxa koji je 2017. godine na utakmici pretrpio teško oštećenje mozga.

Pamti se Patrickov pobjednički pogodak ’95

Njegov otac Patrick bio je legenda holandskog nogometa. Igrao je za Ajax, Milan, Barcelonu, Newcaste United, Valenciju, PSV i Lille. Deset godina nosio je dres reprezentacije Holandije, od 1994. do 2004. godine. Odigrao je 79 utakmica, a postigao je 40 golova.

Dio je zlatne generacije Ajaxa iz 90-ih, Kluivert je sa samo 18 godina postigao pobjednički gol u finalu UEFA Lige prvaka 1995. godine. Kasnije je proveo šest godina u Barceloni, gdje je uspješno sarađivao sa Rivaldom i osvojio dva naslova prvaka Španije.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Nastupio je na tri Evropska prvenstva te na Svjetskom prvenstvu 1998., a na Euru 2000. je s pet golova bio najbolji strijelac zajedno sa Savom Miloševićem. Godine 2004.Pelé ga je uvrstio na popis FIFA 100, popis 125 najboljih živućih nogometaša.

Nakon što je Justin stavio paraf na ugovor s Vučicom, Patrick je naglasio.

”Zadovoljan sam onim što radi. Mislim da bi odlazak u Manchester United bio prevelik skok za njega. Roma je veliki klub, ali pritisak je manji”, kazao je Patrick nakon što je njegov sin Justin potpisao za Romu.

Patrick Kluivert  želi da njegov sin slijedi njegove korake i pridruži se Barceloni. Kakav otac, takav sin.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...