Kako su Sedloski, Osim i Slišković ranije najavili titulu Sarajeva?

- Advertisement -

Sarajevo je u okviru 30. kola u petak savladalo Čelik sa 5:0, dok je Zrinjski u subotu remizirao u Mostaru sa bijeljinskim Radnikom 1:1 i na taj način Bordo tim je gotovo sigurno prvak aktuelne sezone Premijer lige BiH.

Statistika pokazuje da je to i više nego zasluženo. Izabranici Husrefa Musemića upisali su najviše pobjeda, najmanje poraza, postigli su ubjedljivo najviše golova. Nakon 1967., 1985., 1999., 2007., i 2015. tim sa Koševa će po šesti put 2019.godine dotaći vrh u prvenstvu.

Piše: Edin Isanović

Osim toga, Ahmetović (13), Tatar (12), Velkoski (10) i Rahmanović (8) su zajedno postigli 43 pogotka, više od ijednog kluba u ligi.

Jasno je kako je ekipa na pogon pomenute četvorice stigla na prag osvajanja oba trofeja.

Dakako, tokom čitave sezone Sarajevo je igralo najbolje, a treneri su najavljivali ovakav ishod na kraju.

Prisjetićemo se izjava stratega najvećih konkurenata Bordo tima koji su predvidjeli da će koševski tim na kraju biti prvi.

U okviru 22. kola Premijer lige Sarajevo je na Pecari po prvi put u prvenstvu, od kako se igra Zajednička liga, slavilo sa visokih 3:0. Strateg Širokog Brijega Goce Sedloski imao je samo riječi hvale za tim iz glavnog grada.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

”Čestitke Sarajevu, jednostavno su prvaci, ne praštaju greške. I prije utakmice sam rekao da su oni šampioni”, izjavio je 11 kola prije kraja makedonski stručnjak i najavaio ono što će se ispostaviti tačnim.

Mnogi mediji su tada prenijeli informaciju uz pitanje: Je li već kraj? Je li poznat novi prvak? U tim trenucima tim sa Koševa je imao 11 bodva više od Zrinjskog.

No, nakon dva kiksa Plemići su se približili na pristojnih šest bodova razlike i osluškivali eventualni kiks Sarajeva na Grbavici.

No, Lazić, Velkoski i Tatar donijeli su trijumf Bordo tima  od 3:0 u vječitom derbiju. Nakon tog dvoboja i prvi šef struke Željezničara Amar Osim istakao je kako će najveći rival Plavima vjerovatno postati prvak.

”Sarajevo je najbolja ekipa u ligi i vjarovatno je novi prvak BiH”, naglasio je nakon meča u Dolini ćupova – Amar Osim.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Tada je ostalo još osam kola do kraja, a razlika između prvog i drugog na tabeli bila je šest bodova. U svlačionici Zrinjskog nadali su se kako još uvijek nije sve gotovo i da po četvrti put uzastopno mogu postati prvaci BiH.

No, četiri kola do kraja razlika je ostala ista – četiri boda. I onda se desio scenarij pomenut na početku teksta.

Rapsodija Bordo tima protiv Čelika i kiks aktuelnih prvaka protiv Radnika. Sarajevo ima šest bodova više tri kola prije kraja i potrebna im je samo jedna pobjeda da se titula i zvanično potvrdi.

Strateg Zrinjskog Blaž Slišković potpisao je kapitulaciju nakon dvoboja sa timom iz Semberije.

”Bilo bi zaista nepravedno da smo mi došli u situaciju da osvojimo prvenstvo, s obzirom kako je Sarajevo igralo cijelu sezonu”, između ostalog je rekao Slišković, nakon što je prethodno imao zamjerki na suđenje tokom cijele sezone.

A navijačima Sarajeva vratio se osmijeh na lice. Slogan mnogim fanovima Bordo tima na društvenim mrežama je: ”Novi prvak je sa Koševa”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...