Katić: Možemo se nositi s većinom ekipa iz Premijer lige

- Advertisement -

Rukometašice brčanskog Jedinstva poražane su jučer u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH protiv tuzlanskog Jedinstva (30:36), ali smatraju da nisu bez šansi za plasman na završni turnir, s obzirom na to da u subotu slijedi revanš u Brčkom.

Najbolja igračica Jedinstva, Sanja Katić, postigla je 12 golova i bila je najveća opasnost po gol Tuzlanki. Zanimljivo je da je do prije dvije godine nosila dres tuzlanskog Jedinstva, zajedno sa Marijanom Sorak, također važnom igračicom brčanskog tima.

– Jučer smo nastupile u izmijenjenom sastavu u odnosu na posljednje kolo polusezone, kada smo pobijedile u Tuzli. Tada je veliki doprinos pobjedi dala golmanica Nefisa Kovačević, koja jučer nije nastupila. Prvenstveno mislim na kontre koje naša Nafi savršeno baca. Njena zamjena, mlada Milica Đurić, jučer je na golu bila odlična i pokazala je da se ekipa može osloniti na nju – u razgovoru za Fenu izjavila je Sanja Katić.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Navodi da je zadovoljna igrom svog tima, ali da još traje pripremni period, te da vjeruje kako će igra Jedinstva biti još bolja.

–  U ovoj ranoj fazi očekivali smo dosta tehničkih grešaka i umora, tim prije što imamo „kratku klupu“ i malo mogućnosti za izmjenu igračica. Igrale smo dobro u prvom poluvremenu, dok u drugom nismo smjele dozvoliti veliku gol-razliku. U napadu smo stvarali prilike za gol, većinu „zicera“ smo realizovale, a ostaje još prostora da iskoristimo igru Marijane Sorak  na kojoj su Tuzlanke od prve minute igrale „flaster“. Moramo popraviti igru u odbrani ako želimo pobjedu u revanšu – mišljenje je brzonoge brčanske rukometašice.

Za dvije sedmice nastavlja se prvenstvo BiH, a jedini cilj Brčanki je ostanak u društvu najboljih bh. ekipa. Problem su povrede igračica za koje nema zamjene.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

– Ta situacija je, opet, pokazala na koga od mlađih igračica možemo računati, a to su trenutno Katarina Petrović I Ivana Nedić. I pored svih problema pokazale smo na terenu da možemo da se nosimo sa većinom ekipa iz Premijer lige. Velike razlike u izgubljenim utakmicama najviše su rezultat naših grešaka i neiskorištenih „zicera“. Vjerujem da možemo doći do cilja, a to je opstanak u Premijer ligi BiH – smatra Katić.

Bitno je, napominje, da polusezona prođe bez povreda I onda se može očekivati dobra igra. U pauzi prvenstva ekipa je pojačana s dvije rukometašice iz Goražda.

– Velika šteta za nas što papiri za njih dvije nisu sređeni pa nisu mogle zaigrati juče u Kup utakmici. Nadamo se da će se to sve riješiti do početka prvenstva, a možda čak i do revanš utakmice s Tuzlankama – zaključila je Sanja Katić za Fenu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...