Klopp: Ne razumijem fudbal koji Atletico igra

- Advertisement -

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola je nakon sinoćnje šokantne eliminacije u osmini finala Lige šampiona od Atletica izjavio da ne razumije fudbal koji igra tim iz Madrida.

“Redsi“ su na Anfieldu pobijedili 1:0 što je duel odveo u produžetke u kojima su poveli sa 2:0, ali je onda uslijedio nevjerovatan preokret Atletica, koji je slavio rezultatom 3:2 i eliminisao prošlosezonskog šampiona Evrope, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vidjeli ste golove koje smo primili. Nismo smjeli da primimo takve golove. Teško je objasniti takve golove, ali tako je. S kvalitetom koji imaju ne razumijem fudbal koji Atletico igra. Mogli bi igrati pravi fudbal, a oni stoje duboko i čekaju kontranapad. Shvatam da sam zaista loš gubitnik, pogotovo kada su momci uložili ogroman napor protiv fudbalera svjetske klase s druge strane, koji su se branili s dva reda po četiri igrača“, rekao je Klopp i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Da budem iskren zaista sam ispodprosječan gubitnik. Mogao bih reći puno stvari i izgledao bih kao najgori gubitnik na svijetu. Način na koji oni igraju, jednostavno ne razumijem. Ali, pobjednik je uvijek u pravu. Tako je i bilo.“

Kod vodstva 2:0 golman golman “redsa“ Adrian napravio je veliku grešku kod ispucavanje lopte, koja je došla do Joaoa Felixa koji je uposlio Marcosa Llorentea, a ovaj je prelijepim udarcem smanjio na 1:2 i otvorio Atleticu put ka četvrtfinalu.

“Adriano je divan momak, ali je u trenutku donio lošu odluku. Primanje gola je obično dio fudbala i ne bi trebao da ima ogroman uticaj. Ali, u tom trenutku impuls se promijenio. Prije toga, Atletico se pitao kako da se spasi, a za nas je sve izgledalo prirodno. Međutim, tada smo postali malo ukočeni, a oni su postali malo svježiji u nogama zbog čega su postigli još dva gola“, objasnio je Klopp.

Golove za Liverpool u sinoćnjem duelu na Anfieldu postigli su Georginio Wijnaldum u 43. i Firmino u 94. minuti. Za Atletico su pogađali Llorente u 97. i 105. te Alvaro Morata u 120. minuti. Prvi duel na madridskom stadionu Wanda Metropolitano okončan je trijumfom domaćina rezultatom 1:0.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...