Klopp pred veliki derbi: Soslkjaer će bez sumnje biti menadžer Uniteda i naredne sezone

- Advertisement -

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, kazao je uoči nedjeljnog velikog derbija engleskog fudbala protiv Manchester Uniteda kako nema sumnje da će Ole Gunnar Solskjaer s klupe predvoditi “crvene đavole” i naredne sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Soslkjaer je imenovan za privremenog menadžera Uniteda, kluba u kojem se proslavio kao igrač, u decembru prošle godine, nakon što je smijenjen Jose Mourinho. Od tada je u 13 utakmica u svim takmičenjima upisao 11 pobjeda i po jedan remi i poraz. No, stalni ugovor još uvijek nije dobio.

“On ima kvalitet. On sto posto zaslužuje taj posao. Možete li zamisliti situaciju u kojoj će reći: ‘Mi dovodimo drugog menadžera’? Onda taj menadžer izgubi utakmicu, to nije moguće. On je na tom poslu i nema sumnje da će biti menadžer Uniteda i iduće sezone. To je potpuno jasno”, kazao je Klopp.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Od dolaska Solskjaera na klupu 19. decembra slavni klub s Old Trafforda osvojio je 25 od mogućih 27 i na tabeli se probio sa šestog na četvrto mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

“Redsi” u derbi sjeverozapada ulazi s drugog mjesta i 14 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Manchester United. Dva najtrofejnija engleska kluba do sada su odigrala 170 prvenstvenih derbija. Uspješniji su “crveni đavoli”, koji imaju 68 pobjeda, Liverpool je slavio 56 puta, a bez pobjednika je okončano 46 utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Ukupno u svim takmičenjima sastali su se 201 put. United je opet bolji, jer ima 80 naspram 66 pobjeda rivala. Remijem je okončano 55 derbija. Prvi derbi odigrali su 12. oktobra 1895. godine na Anfieldu, a slavio je Liverpool rezultatom 7:1.

Nedjeljni derbi, koji će se igrati na Old Traffordu, jako je važan za oba tima. Liverpool želi naslov šampiona Engleske, prvi put poslije 1990. godine, a United da se učvrsti među prva četiri tima, što će mu naredne sezone donijeti nastup u Ligi šampiona.

Ova dva kluba zajedno su osvojila 38 naslova šampiona Engleske, Manchester United 20, a Liverpool 18.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...