Klopp: Preokret protiv Barcelone vrijedi više od trofeja

- Advertisement -

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola izjavio je da preokret njegovih igrača u polufinalu Lige šampiona protiv Barcelone vrijedi više od trofeja. Naime, “redsi“ su revanš na Anfieldu dočekali nakon ubjedljivog poraza 0:3 na Camp Nou, ali su u briljantnoj partiji i sjajnoj atmosferi slavili sa 4:0 i plasirali se u finale Lige šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

U nedjelju Liverpoolu treba čudo, pa da dođe do naslova šampiona Engleske, prvi put nakon 1990. godine. Uz trijumf nad Wolverhamptonom na domaćem terenu, za titulu im je potreban i kiks Manchester Cityja na gostovanju kod Brightona. To je teško ostvarljivo, ali nada posljednja umire. No, Klopp se ne opterećuje time i činjenicom da bi Liverpool sa čak 97 osvojenih bodova na kraju Premier lige mogao ostati bez pehara.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

“Ova sezona je bila puna lijepih zajedničkih trenutaka. Radujemo se utakmicama, uživanju u njima i ona od prošlog utorka do sada je bila šlag na torti. To je upravo slika koju želimo crtati za vanjski svijet. To je Liverpool. Moguće je ovdje, moguće je u ovom klubu i u ovom gradu sa njegovim ljudima. To je prava slika. Trenutak koji vrijedi više od bilo kojeg trofeja“, kazao je Klopp i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Zadatak je da napredujemo što brže i što je više moguće, tako da osvajanje trofeja postaje sve vjerovatnije, i to je ono što smo do sada radili. Sada idemo u završnicu sezone i odigraćemo je. Učili smo iz prethodnih godina i vidjećemo šta možemo učiniti. U nedjelju je naša posljednja utakmica u Premier ligi. Rasplet nije u našim rukama, ali to našu sezonu ne čini manje dobrom.“

Obje utakmice posljednjeg kola Premier lige, Liverpool – Wolverhampton i Brighton – Manchester City igraju se u nedjelju sa početkom u 13.30 sati. “Građani“ su na vrhu tabele sa 95 bodova, a “redsi“ ih prate sa 94.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...