Ko će zamijeniti Džeku u vrhu napada?

- Advertisement -

Da su Roberta Prosinečkog upitali da izabere tri igrača bez kojih mora igrati naredne kvalifikacione utakmice protiv Finske i Grčke,  selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine vjerovatno bi rekao „Samo ostavite Džeku, ostalo možemo nadoknaditi“.

Upravo mu se desilo ono najgore, Edin Džeko je zbog loma jagodične kosti morao na operaciju, a Prosinečki ostao bez igrača za kojeg jednostavno nema zamjene.

Na spisku za naredna dva meča kvalifikacija samo su dva prava špic igrača, Riad Bajić (Konyaspor, Turska) i Armin Hodžić (MOL Fehervar, Mađarska). Oba su rasni strijelci, ali teško da mogu parirati Fincima i Grcima u skok igri, gdje je Džeko dominirao.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Prosinečki će možda posegnuti i za novim imenom, Milan Đurić igra redovno za Salernitanu u italijanskoj Seriji B, klasični je tip centarfora, a navijači ga pamte po dobrim igrama u dresu Zmajeva. Da li je on rješenje, zna samo Prosinečki.

Vedad Ibišević koji i ove sezone redovno trpa mreže u Bundesligi u dresu Herthe sigurno je najbolja alternativa za Džeku, ali Vedo se već oprostio od dresa reprezentacije i u posljednjim izjavama dao je jasno do znanja da se ipak ne bi vraćao.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Realna opcija za Prosinečkog je da izvede sastav bez klasičnog napadača, a nižom postavom koja bi pokušala slomiti protivnike tempom i pas igrom. Kako god se odlučio, lako mu sigurno neće biti.

Jedina pozitivna stvar za selektora jeste što su nakon povrede Džeke gotovo svi ocijenili da je naša borba kroz kvalifikacije završena.

Historija je toliko puta do sada pokazala da nam najviše šteti kada nas proglase favoritima, hajde da vidimo kako će to sada biti kada nas smatraju autsajderima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...