Kolašinac: Bol u ramenu još nije nestala, ali malo mi je bolje

- Advertisement -

Sead Kolašinac, fudbaler londonskog Arsenala, u UEFA Ligi nacija nije odigrao ni jednu utakmicu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja je izborila plasman u elitnu ”A” diviziju. Posljednji meč u dresu sa državnim grbom odigrao je protiv Senegala (0:0) prije godinu dana.

Shodno tome, odbrambeni igrač reprezentacije BiH, ističe, sa nestrpljenjem je čekao početak kvalifikacija za EURO 2020.

„Nedostajala mi je ova atmosfera, druženje sa igračima, uželio sam se i Biće (Ermin Bičakčić, op.a.) sa kojim sam cimer, ali volim da vidim i sve ostale igrače. Moram reći da sam poželio i našu hranu, jer u Londonu nemam priliku da jedem bosanske specijalitete. Jedva čekam da istrčim na teren i ponovo zaigram za reprezentaciju. Falilo mi je sve ovo, momci, navijači, uzbuđenje koje zajedno dijelimo“, rekao je Kolašinac, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Na pripreme reprezentacije BiH pred utakmice prva dva kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Armenije 23. marta u Sarajevu i tri dana kasnije sa Grčkom u Zenici Kolašinac je stigao sa bolom u ramenu.

„Bol još nije nestala, ali malo mi je bolje. Treniram i trudim se da ne mislim na bol, a vjerujem da će sve biti OK kad počne utakmica. Radio sam dva treninga, tako da je bilo dobro, jedino teren, zbog kiše, nije bio baš najbolji“, istakao je Kolašinac.

O duelima sa Armencima i Grcima, kazao je:

„Sa Grčkom imamo više iskustva. Bolja je to ekipa od Armenije, međutim mislim da je prva utakmica uvijek važna na početku novog ciklusa i ne smijemo se opustiti. Imali smo ranije situacije kad smo gubili od znatno slabijih timova i mislim da se to neće dogoditi s Armenijom. Ipak, moramo biti ozbiljni i dati sve od sebe da pobijedimo. Grci su nam prije stvarali određene probleme, ali kvalitetniji smo i od njih pa pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ako budemo 100 posto posvećeni i skoncentrisani na igru. Osim toga, početi kvalifikacije pred našim navijačima je uvijek dodatni motiv“.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Na pitanje kako je biti igrač Arsenala, za oficijelnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), Kolašinac je odgovorio:

„Odlično. Fino mi je u klubu, odgovara mi stil igre i dobro sam se uklopio. Važno je da igram, navijači prepoznaju moju borbenost i trud na terenu tako da imam i njihovu podršku. London je uzbudljiv grad i lijepo je živjeti u njemu.“

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...