Kompletiran stručni štab Sarajeva

- Advertisement -

 

Nakon što je imenovan za šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić je za prvog asistenta odabrao svog dugogodišnjeg saradnika Abdulaha Oruča, koji na ovo mjesto dolazi iz omladinskog pogona FK Sarajevo.

– “Obavio sam razgovore sa dosadašnjim članovima stručnog štaba i mogu potvrditi da će za kondicione treninge biti i dalje zadužen Irmir Duratbegović, dok će sa golmanima prvog tima nastaviti raditi Miloš Đurković.” -izjavio je u Čitluku, gdje se ekipa nalazi na mini pripremama, Husref Musemić.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Iako je prvobitno planirano da se u stručnom štabu nađe i kapiten šampionske generacije Sarajeva Senad Repuh, do toga u ovom momentu ipak neće doći.

– “Razgovarao sam sa Repuhom koji je istakao svoju spremnost da u svakom momentu bude na raspolaganju svom klubu, međutim u ovom momentu se ne može prihvatiti ponuđenog mjesta.” – zaključio je na kraju Musemić, objavljeno je na oficijelnoj stranici FK Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Uz Musemića, Oruča, Duratbegovića i Đurkovića, stručni štab čine i Samer Naser na poziciji team managera, te asistent za video scouting Ermin Avdić.

Ekipa se u subotu, 23.03. u večernjim satima vraća u glavni grad Bosne i Hercegovine, te će nakon kraćeg odmora nastaviti pripreme za utakmicu XIX kola BH Telecom Premijer Lige BiH u kojem na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” – Koševo FK Sarajevo u subotu, 30.03.2013. godine s  početkom u 15:30 sati dočekuje FK Olimpic.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...