Košarka: Slovenski reprezentativac Edo Murić pojačao Cedevitu

- Advertisement -

Edo Murić, 27-godišnji 203 cm visoki slovenski košarkaški reprezentativac, novi je igrač hrvatskog prvaka Cedevite, objavljeno je u nedjelju na službenom klupskom internetskom portalu.

Murić je posljednji angažman imao u poljskoj Zielonoj Gori, a prethodno je nosio dresove Anadolu Efesa, Banvita, Partizana, Krke, Škofje Loke i Parklja. Prošle je godine bio u sastavu reprezentacije Slovenije koja osvojila naslov prvaka Europe.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

“Možda se zadnje dvije, tri godine malo traži po raznim ekipama, malo nije imao niti sreće, ali u svakom slučaju u ovom trenutku veliko pojačanje za nas i očekujem njegov puni doprinos vrlo brzo”, izjavio je po dolasku Murića trener Cedevite Slaven Rimac.

Nakon što je 2017. osvojio Kup Turske s Banvitom, Murić je uoči sezone 2017./2018. potpisao za veliki Anadolu Efes. Tu je u Euroligi imao prosjek od dva poena i dva skoka za 14,5 minuta, a onda je u prosincu prešao u Zielonu Goru u Poljskoj. Ondje je u FIBA Ligi prvaka imao prosjek od 6,83 poena i 3,5 skokova za 19,1 minutu po susretu, a u prvenstvu Poljske bio je na prosjeku od 4,65 koševa i 1,9 skokova za 13 minuta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...