Košarkašice BiH se vraćaju klupskim obavezama, naredno okupljanje na ljeto 2020.

- Advertisement -

Nakon odličnog starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i pobjeda protiv selekcija Rusije i Švicarske, košarkašice BiH i stručni štab selekcije BiH vraćaju se klupskim obavezama.

BiH je na početku kvalifikacija napravila veliki podvig savladavši u gostima favorizovanu selekciju Rusije sa 70:69, a odličnu formu izabranice selektora Gorana Loje potvrdile su tri dana poslije pobjedom protiv Švicarske s 80:61.

Nakon dva odigrana kola kvalifikacija reprezentacija BiH zauzima prvo mjesto u grupi C,ispred Rusije i Švicarske koje su zabilježile po jednu pobjedu. Autsajder u grupi, reprezentacije Estonije, nakon dva kola nema osvojenih bodova.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Nakon prvih mečeva uslijedit će duža pauza u kvalifikacijama. Reprezentaciju BiH naredni meč očekuje 12. novembra 2020. godine protiv selekcije Estonije. BiH je u tom meču veliki favorit i pobjeda ne bi trbala doći u pitanje. Tri dana kasnije, 15. novembra, najbolje košarkašice BiH će odigrati vjerovatno odlučujući meč kvalifikacija protiv Rusije, ovoga puta na domaćem terenu.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Selektor reprezentacije Goran Lojo u izjavi za Fenu naglašava da na ljeto 2020. namjerava okupiti košarkašice i odraditi pripremni ciklus tokom kojeg će reprezentacija vjerovatno odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, a sve s ciljem provjere forme košarkašica. Cilj je pripremiti ekipu za bitne mečeve kvalifikacija i odrediti koje su košarkašice u najboljoj formi pred nadolazeće izazove.

U drugu rundu kvalifikacija proći će pobjednici grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija. Evropsko prvenstvo će biti održano 2021. godine u Francuskoj i Španiji.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...