Koševski nogometni kralj vraća osmijeh na lice pristalicama bordo boje: Mersudin Ahmetović igra u sjajnoj formi

- Advertisement -

Aktuelni prvak BiH u nogometu, ekipa FK Sarajevo, savladala je u subotu na najvećem bh. stadionu Široki Brijeg rezultatom 3:0. Sva tri pogotka za domaće postigao je napadač – Mersudin Ahmetović.

Novim pogocima stigao je do brojke osam golova u 15 kola i približio se vodećim topnicima Premijer lige BiH.

Golovima protiv tima sa Pecere ostavio je tim sa Koševa na liderskoj poziciji i ono najvažnije – vratio je osmijeh na lice pristalicama bordo boje.

Piše:E.Isanović

Postigao 50. golova u dresu tima sa Koševa

Dakako, ubjedljiv trijumf nad Širokim i vrlo dobro izdanje potvrdilo je da Bordo tim i ove sezone kani daleko ići, da namjerava odbraniti naslov prvaka. Atmosfera u bordo svlačionici je odlična pred finiš prvenstva jesenjeg dijela. Naravno, jedna od najvažnijih karika u lancu Husrefa Musemića je – napadač Mersudin Ahmetović.

Na početku sezone ga nije išlo, a potom  je stigla i povreda. Skeptici su pomislili kako ga stižu godine, ali ih je brzo demantovao. Osim toga, kada je Širokom Brijegu postigao treći pogodak stigao je do jubilarnog 50. gola u dresu Sarajeva.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu
Mersudin Ahmetović

”Možda se nekada može desiti da odigram loše, ali borba za svaku loptu ne smije izostati. Trudim se na svakom treningu s jednakom voljom kao i kada sam bio u pionirima i juniorima”, govorio je često Ahmetović.

Tako je i bilo. Borio se u bordo dresu za svaki centimetar terena. Čvrst, inteligentan, odličan u zračnim dvobojima, sjajan na zemlji.

Na manifestaciji koju je organiozovao Sindikat profesionalnih fudbalera na kraju prošle sezone pod nazivom ”Kristalnih jedanaest” prvo mjesto u izbori ”Najbolji igrač” ubjedljivo je zauzeo napadač Sarajeva – Mersudin Ahmetović.

Također, u izboru koji je  organizovao Nogometni savez BiH ponovo je za najboljeg nogometaša Premijer lige BiH proglašen napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović.

Zasluženo su obje nagrade otišle u ruke čovjeka koji je nosio Sarajevo do oba trofeja u prošloj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Ahmetović: Popravit ćemo igru u gostima

Odmah nakon trijumfa nad Širokim Brijegom dao je izjavu u kojoj je naglasio kako nije samo on zaslužan za pobjedu, nego cijela ekipa.

”Kada su saigrači raspoloženi, i ja se razmašem. Popravit ćemo igru i u gostima”, skromno je potcrtao Ahmetović koji je dobio ovacije nakon izlaska s terena.

Bez dvojbe, Ahmetović je ljubimac koševske publike. Ne samo zbaog golova i asistencija, nego i zbog svog ponašanja. Kada se spomene njegovo ime, svi navijači  Sarajeva ”dignu palac gore”. A znamo da nije nimalo lako udovoljiti pristalicama Bordo boje.  Jasno je da postoji ta simbioza između ”Ahmeta” i navijača.

Mersudin ih je obradovao mnogo puta do sada, a u aktuelnoj sezoni nastavio je stare navike.

U narednom kolu aktuelni bh. prvak gostuje u Bijeljini kod Radnika. Sa hrabrom igrom i kraljem Ahmetovićem na čelu zvijezda, Sarajevo će pokušati doći do kompletnog plijena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...