Kosteliću pobjeda u slalomu

- Advertisement -

Treću godinu uzastopce i po četvrti put u karijeri najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Wengenu.

Prije Kostelića tri uzastopna slalomska trijumfa na stazi Meannlichen imao je samo legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark (1974, 1975, 1976). Kostelić je nakon prve vožnje bio na trećem mjestu, no sjajnim drugim nastupom deklasirao je konkurenciju stigavši do 22. pobjede u Svjetskom kupu.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Drugo mjesto sa 85 stotinki sekunde zaostatka osvojio je Šveđanin Andre Myhrer, dok je treći bio Nijemac Fritz Dopfer sa 88 stotinki sekunde zaostatka. Prvoplasirani nakon prve vožnje Austrijanac Mario Matt završio je na četvrtom mjestu sa skoro sekundom zaostatka.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo je zadržao Austrijanac Marcel Hirscher sa 725 bodova, no Kostelić se približio na svega 30 bodova zaostatka. Na trećem mjestu je Švicarac Beat Feuz sa 545 bodova. U poretku slalomaša Kostelić je povećao prednost i sada ima 485 bodova, Hirscher je drugi sa 360 bodova, dok je na trećem mjestu Šveđanin Myhrer sa 295 bodova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...