Kovač: Podržavam VAR, opravdano nam je poništen gol

- Advertisement -

Fudbaleri Bayerna u utakmici 33. kola Bundeslige juče nisu uspjeli pobijediti RB Leipzig (0:0), te uoči posljednjeg takmičarskog kruga narednog vikenda imaju dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Borussiju Dortmund (75:73).

Bavarci su u 54. minutu postigli gol, tačnije strijelac je bio Leon Goretzka, ali su sudije poslije pomoći VAR tehnologije poništile pogodak, jer je Robert Lewandowski, ispostavilo se, bio u nedozvoljenoj, ofsajd poziciji.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

”Apsolutno podržavam VAR. Bilo je izuzetno teška odluka za arbitre. Smatram da su donijeli ispravna odluku i da nam je opravdano poništen gol”, rekao je Niko Kovač, trener Bayerna, a hrvatski stručnjak o utakmici sa Leipzigom još je istakao:

”Kontrolisali smo igru cijelim tokom utakmice. Leipzig je jaka ekipa, ali nismo dozvolili iznenađenje. Stvorili smo puno prilika. Međutim, nismo ih iskoristili. Dakle, slavlje smo odložili za naredni vikend”.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Bayern će u posljednjem kolu Budenslige u sezoni 2018/2019. ugostiti Eintracht, polufinalistu UEFA Evropa lige koji se u šampionatu njemačke bori za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Borussia Dortmund bit će gost Borussije Moencengladbach.

”Uvjeren sam da će navijači napraviti sjajnu atmosferu i da ćemo doći do cilja, osvojiti titilu prvaka Njemačke”, istakao je Kovač.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...