Krpić ostaje u Želji osim ako ne dođe ponuda koja se ne odbija

- Advertisement -

Amar Osim jučer je obavio prvu prozivku fudbalera Željezničara i počeo pripreme za narednu sezonu.

Kako je klub ostao bez skoro milion KM nedobijanjem licence za evropska takmičenja, finansijska situacija nije sjajna, no na Grbavici kažu da neće prodavati igrače osim ako ne budu dobili dovoljno bogate ponude.

Jedan od igrača s najvećom vrijednosti je Sulejman Krpić, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Premijer lige. Krpića „Plavi“ žele zadržati osim ako ne dođe ponuda koja se ne odbija, a kako saznajemo to je cifra od 500 hiljada eura.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

– Imali smo jako lošu sezonu, bilo je svega, tako da svi od nas očekuju nešto najbolje. Dosta igrača je ostalo, očekujem najbolje, jer se od Želje uvijek očekuje najbolje. Ostaje žal za Evropom, borili smo se, slavili smo nakon Bijeljine. Žal je što se neće na ovom lijepom terenu igrati Evropa, ali moramo krenuti naprijed – rekao je Krpić.

Na prvom treningu su se pojavili: Vedran Kjosevski, Filip Erić, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Jasmin Kršić – Siniša Stevanović, Srđan Stanić, Aldin Šehić, Enes Sipović, Jadranko Bogičević, Kemal Osmanković, Antonio Pavić, Branko Bajić – Haris Hajdarević, Dženan Osmanović, Damir Sadiković, Denis Žerić, Mustafa Mujezinović, Sinan Ramović, Semir Dacić, Asim Zec, Dženan Zajmović, Mladen Veselinović, Eldar Šehić – Sulejman Krpić, Faris Zubanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Nije bilo Ermina Zeca kojem je istekao ugovor, a u stručnom štabu se nadaju da će iskusni napadač i dalje ostati u plavom dresu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...