Kruna uspješne sezone: Sarajevo i na vječnoj tabeli Premijer lige prestiglo Željezničar

- Advertisement -

Premda ima još jedno kolo do kraja aktuelne sezone Premijer lige BiH, gotovo sve je poznato.

Sarajevo je osvojilo duplu krunu, a nastupe na međunarodnim utakmicama na terenu su izborili Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar (čeka se odluka Drugostepene komisije za licencu). Ligu napuštaju Krupa i GOŠK.

Za Bordo tim je ovo sezona iz snova. Po prvi put u historiji stigli su do duple krune, a i svi statistički parametri su na strani koševskog tima.

Osim toga, u ovoj sezoni uspjeli su skinuti ”prokletstvo Pecare”. Jedino je ova generacija Sarajeva u posljednjih 17 sezona ,koliko se igra Zajednička liga, uspjela da slavi u prvenstvu u ovom hercegovačkom gradu. Bilo je 3:0. Također, Velkoski, Ahmetović, Lazić, Mujakić… priredili su navijačima veliko slavlje kada su na Grbavici slavili 3:0.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

I kada se podvuče crta, dolazi se do još jednog zaključka – Sarajevo je  u ovoj sezoni i na vječnoj tabeli Premijer lige BiH (od kada se igra na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, sezona 2002/2003) gdje se zbrajaju svi bodovi osvojeni u proteklim sezonama, prestiglo Željezničar.

Tako je na kraju sezone 2017/2018 tim sa Grbavice imao osvojenih 917, a tim sa Koševa 901 bod. S obzirom da u ovom trenutku Sarajevo na tabeli bježi 20 bodova i bez obzira na ishod oba kluba u posljednjem kolu, jasno je kako će nakon ove sezone Bordo tim izbiti na prvo mjesto.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Treće mjesto drži Zrinjski, dok je na poziciji četiri Široki Brijeg. Peti je zenički Čelik, a ovih pet klubova jedini su igrali sve sezone u elitnom razredu bh. nogometa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...