Krunić: Možemo na pravi način odgovoriti Sjevernoj Irskoj

- Advertisement -

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine vrijedno se u glavnom bh. gradu priprema za sedam izuzetno napornih dana tokom kojih će odigrati tri utakmice, a najvažniju u četvrtak uvečer protiv Sjeverne Irske u polufinalu play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo. Rade Krunić, fudbaler Milana je optimista, jer smatra da bh. tim može na pravi način odgovoriti na stil igre protivnika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Krunić je prije svega je izrazio zadovoljstvo što je ponovo sa saigračima iz reprezentacije, nakon što je prošlo okupljanje propustio zbog lakše povrede.

“Momci su sjajni. Drago mi je da su svi tu, što nije slučajno, jer su svi to zaslužili i nadam se da ćemo se pokazati u pravom svjetlu. Čeka nas jako važna utakmica, jer nam je najbitnije da prođemo na Evropsko prvenstvo. Prva prepreka nam je ovo polufinale play-offa. Lično se spremam kao i za svaku drugu utakmicu. Treba da se odmorimo svi i mentalno i fizički i da se dobrim treningom i razmišljanjem o utakmici pripremimo na najbolji mogući način“, istakao je Krunić.

O protivniku Sjevernoj Irskoj, veli, da znaju dosta toga, jer su imali prilike igrati protiv njih u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

“Imaju specifičan način igre. Srećom smo imali priliku da ih upoznamo kroz Ligu nacija. Bitno je da smo ih pobijedili i mislim da će to biti neka prednost za nas, jer ulazimo psihički bolje pripremljeni u utakmicu. Njihov stil igre bi čak mogao biti dobar za nas i možemo odgovoriti na pravi način“, optimista je vezista Milana.

Iako će na stadionu Grbavica biti dozvoljeno prisustvo tek nešto oko 2.000 gledalaca, Krunić se raduje podršci sa tribina.

“Drugačije je igrati pred publikom. I da je to samo hiljadu ljudi bolje je nego da nema nikoga, da su samo igrači na klupi i poneko na tribini. Mislim da će koliko god navijača da bude pružiti pravu podršku i radujem se tome“, kazao je Krunić.

Eldin Jelašković, kondicioni trener bh. reprezentacije navodi da s obzirom da je bio duži period bez utakmica, sigurno je da će biti teže okolnosti za odigravanje tri susreta u kraćem periodu.

“Međutim, dobra je okolnost da su svi naši igrači u nekom takmičarskom stanju, odnosno već imaju veći broj utakmica s obzirom da su ubrzana prvenstva i sva takmičenja u Evropi. Naši igrači igraju u vrhunskim klubovima, tako da očekujemo da im neće toliko teško taj ritam, ali definitivno tri utakmice u sedam dana su i za najspremnije igrače zahtjevne. S obzirom da smo vodili računa o tome onda smo napravili i nešto širi spisak očekujući da će biti i umora u tom kratkom periodu“, istakao je Jelašković.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

Dodao je da je prva utakmica protiv Sjeverne Irske najzahtjevnija po značaju i emotivno, ali da ije z njegovog ugla fizičke spreme u mini ciklusu od tri utakmice najteža druga.

Reprezentacija BiH će u četvrtak uvečer sa početkom u 20.45 sati na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu play-offa za plasman na EURO 2020. Pobjednik će se plasirati u finale u kojem će u novembru ugostiti boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska.

Nakon duela play-offa pred izabranicma Duška Bajevića su dvije utakmice Lige nacija. Protiv Holandije 11. oktobra u Zenici i tri dana kasnije sa Poljskom u Varšavi. Nakon dva odigrana kola grupe “1“ Lige nacija “A“ BiH je na posljednjem mjestu sa jednim bodom. Lider je Italija sa četiri, a slijede je Holandija i Poljska sa po tri boda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...