Kvalifikacije za SP 2018: Francuska bolja od Švedske, Engleska savladala Škotsku sa 3:0

- Advertisement -

Reprezentacija Francuske je večeras u grupi “A” na Stade de Franceu u Parizu savladala Švedsku s 2:1

U petak navečer odigrano je ukupno deset utakmica u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a najviše pažnje je privukao meč između Francuske i Švedske u Parizu, javlja Anadolu Agency (AA). Reprezentacija Francuske je večeras u grupi “A” na Stade de Franceu u Parizu savladala Švedsku s 2:1.

Češka je u grupi “C” na Eden Aréni u Pragu pobijedila Norvešku s 2:1. U istoj grupi reprezentacija Sjeverne Irske je na Windsor Parku u Belfastu savladala Azerbejdžan sa 4:0, dok je San Marino na Stadio Olimpico di Serravalleu u Serravalleu poražen od Njemačke s visokih 0:8.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Srbiji: Mladić se zabio u vozilo kolega iz razreda, poginuli na mjestu

Reprezentacija Danske je u grupi “E” na Telia Parkenu u Kopenhagenu sa 4:1 savladala selekciju Kazahstana. U istoj grupi Rumunija je na Arena Naţională u Bukureštu poražena rezultatom 0:3 od reprezentacije Poljske.

LONDON, UNITED KINGDOM - NOVEMBER 11: Scotland fans cheer during a World Cup 2018 Qualifying Group F match between England and Scotland at Wembley Stadium on November 11, 2016 in London, England. ( Tolga Akmen - Anadolu Agency )
LONDON, UNITED KINGDOM – NOVEMBER 11: Scotland fans cheer during a World Cup 2018 Qualifying Group F match between England and Scotland at Wembley Stadium on November 11, 2016 in London, England. ( Tolga Akmen – Anadolu Agency )

Reprezentacija Engleske je u grupi “F” na Wembleyu u Londonu savladala Škotsku s 3:0. U istoj grupi Malta je na stadionu “Ta’Qali National” u Ta’Qaliju s 0:1 poražena od reprezentacije Slovenije, dok je Slovačka na Stadionu Antona Malatinského u Trnavi sa 4:0 pobijedila Litvaniju.

Armenija je danas u utakmici koja se igrala u 18.00 sati u okviru grupe “E” na stadionu Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht u Yerevanu savladala Crnu Goru rezultatom 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

U subotu su u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji na programu sljedeće utakmice: Austrija – Irska, Hrvatska – Island, Gruzija – Moldavija, Turska – Kosovo, Albanija – Izrael, Lihtenštajn – Italija, Španija – Makedonija, Ukrajina – Finska i Vels – Srbija.

U nedjelju su na programu utakmice: Bugarska – Bjelorusija, Kipar – Gibraltar, Mađarska – Andorra, Luksemburg – Holandija, Švicarska – Farski Otoci, Belgija – Estonija, Grčka – Bosna i Hercegovina te Portugal – Latvija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...