Kvalifikacije za SP 2018: Rezultati

- Advertisement -

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je Maksimiru protiv selekcije Turske igrala neriješeno 1:1 u utakmici za odlazak na SP

Diljem Evrope u ponedjeljak navečer je igrano devet utakmica 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Od reprezentacija iz regiona, fudbalska reprezentacija Srbije večeras je na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu igrala neriješeno 2:2 protiv Republike Irske. Na samom početku meča, u trećem minutu, Srbija primila je gol nakon što je Luka Milivojević napravio neoprezan faul na nekih 20 metara iskosa sa lijeve strane, lopta se odbila od golmana nakon udarca iz prekida do Hendrika na ivicu kaznenog prostora, koji je postigao gol. Do kraja prvog poluvremena, obje ekipe mučile su se na lošem terenu, zbog pljuska koji je bio u Beogradu prije utakmice, a na odmor se otišlo s rezultatom 0:1.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginule dvije osobe

U 62. minutu Srbija je konačno uspjela da probije odličnu odbranu Iraca, što je učinio Filip Kostić, koji je nakon odbitka lopte postigao izjednačujući gol za domaćina. U 69. minutu, Kostić je fauliran i iznudio je jedanaesterac, čijom je realizacijom Srbija povela sa 2:1. Devetnaest minuta je Srbija držala tu prednost, imala i priliku da postigne još jedan gol, što nije učinila, da bi fudbaleri Irske u 81. minutu postigli izjednačujući gol za rezultat 2:2.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je Maksimiru protiv selekcije Turske igrala neriješeno 1:1 u utakmici za odlazak na SP.  Pogodak za Hrvate je postigao Ivan Rakitić u 44. minuti iz jedanaesterca, dok je gol za Tursku postigao Hakan Calhanoglu u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Reprezentacija Kosova je u prvoj službenoj utakmici u historiji u gostima protiv Finske igrala neriješeno 1:1. Pogodak za Kosovo je postigao Valon Berisha u 60. minuti iz jedanaesterca, dok je pogodak za Finsku postigao Paulus Arajuuri u 18. minuti.

Fudbalska reprezentacija Albanije večeras u Skadru igra protiv selekcije Makedonije. Utakmica je kod rezultata 1:1 prekinuta u 77. minuti zbog nevremena. Uskoro će biti poznato da li će meč biti nastavljen večeras.

U ostalim utakmicama koje su se igrale večeras postignuti su sljedeći rezultati: Gruzija-Austrija 1:2, Irska-Italija 1:3, Španija-Lihtenštajn 8:0, Ukrajina-Island 1:1 i Vels-Moldavija 4:0.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...