Kvalifikacije za SP “Rusija 2018“: Crnogorci slavili u gostima protiv Danaca, Slovenci remizirali sa Englezima

- Advertisement -

U grupama “C“, “E“ i “F“ večeras su igrane utakmice trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018“, a u derbi mečevima igrali su Slovenija i Engleska, te Danska i Crna Gora

Kvalifikacije za plasman na Svjetsko fudbalsko prvenstvo “Rusija 2018“ u grupama “C“, “E“ i “F“ nastavljene su večerašnjim utakmicama trećeg kola, a najzanimljivije duele odigrala je Slovenija protiv Engleska i Danska protiv Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Derbi grupe “F“ na ljubljanskom stadionu “Stožice“ odigrale su selekcije Slovenije i Engleske, a meč je završen remijem 0:0. Izabranici slovenačkog selektora Srečka Kataneca imali su više dobrih prilika za postizanje gola, ali okvir gola i bravurozne intervencije golmana Joea Harta spašavele su Engleze.

PROČITAJTE JOŠ:  Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

U preostala dva meča grupe “F“ Slovačka je visokom pobjedom rezultatom 3:0 nad Škotskom osvojila prve bodove u kvalifikacijama. Litvanija je na domaćem terenu savladala autsajdera Maltu, a taj meč je završen rezultatom 2:0.

U grupi “E“ derbi meč igran je u Kopenhagenu na stadionu “Parken“, a gostujuća selekcija Crne Gore slavila je važnu pobjedu nad Danskom rezultatom 1:0. Gol za Crnogorce postigao je Fatos Beciraj u 32. minuti meča. Crnogorci su trenutno lideri grupe sa sedam bodova, dva više od Rumuna i Poljaka.

U istoj grupi Kazahstan i Rumunija odigrali su remi 0:0, a Poljska je tek u posljednim trenucima meča izvojevala pobjedu rezultatom 2:1 nad Armenijom.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Lider grupe “C“ reprezentacija Njemačke slavila je večeras novu pobjedu rezultatom 2:0, a Sjeverna Irska je bila ta koja je večeras pretrpjela poraz i morala pružiti ruku svjetskom prvaku.

Azerbejdžan je u ovoj grupi bio gost Češke Republike i rezultatom 0:0 osvojio važan bod kojim se učvrstio na drugom mjestu. U preostalom meču Norveška je dočekala San Marino i teže od očekivanog slavila prvu pobjedu dosadašnjeg toka kvalifikacija rezultatom 4:1, ali golovi odluke postignuti su tek u završnici meča.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...