Lakersi preko noći postali glavni favoriti za šampiona NBA lige

- Advertisement -

Samo jedan „trade“ bio je dovoljan da od Los Angeles Lakersa, koji se ove godine nisu plasirali u play off, napravi najveće favorite za osvajanje NBA lige. Bar prema prognozama američkih kladioničara.

LeBron James je zvijezda Lakersa, ali bez prave ekipe ni on nije mogao ništa. Odluka kluba da za Anthony Davisa daju čak tri igrača New Orleans Pelicansa definitvno je dobra kratkoročno, dok Pelicansi također mogu biti zadovoljni. U New Orleansu su stigli Lonzo Ball, Josh Hart i Brandon Ingram, a dobili su i tri pika prve runde, od kojih je jedan ovogodišnji, četvrti pik na draftu.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Lakersi ne misle stati, već su bacili udicu prema Kembi Walkeru, playmakeru Charlotte Hornetsa, koji je slobodan igrač. Problem je novac, Lakersi imaju 28 miliona dolara na raspolaganju, a Walker može dobiti puno više od Hornetsa.

U Los Angelesu se nadaju kako će Walkera privući to što se želi boriti za NBA prsten, te da će pristati na manju zaradu. Očekuje se također da će nekoliko starijih vrhunskih igrača poželjeti da se pridruže LeBronu, koji se ponovo želi vratiti na tron.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Ako Golden State Warriorsi i u narednoj sezoni ostanu bez Kevina Duranta i Klaya Thompsona, koji su teško povrijeđeni, Lakersi će zaista biti prvi favorit da preuzmu šampionski prsten od Toronto Raptorsa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...