Lampard: Protiv Liverpoola ne želim čuti nikakve izgovore

- Advertisement -

Frank Lampard, menadžer Chelseaja rekao je da nakon Superkupa Evrope u srijedu protiv Liverpoola ne želi čuti nikakve izgovore od svojih igrača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nekada sjajni vezni fudbaler u Istanbulu će protiv “redsa“ imati priliku da dođe do prvog trofeja u trenerskoj karijeri. No, poraz rezultatom 0:4 na Old Traffordu od Manchester Uniteda na otvaranju sezone u Premier ligi ne ide mu u prilog.

“Napredovati protiv ekipe s kvalitetom Liverpoola u finalu, jednako je napeto kao i samo finale. Svaki igrač mora biti svjestan važnosti utakmice za ovaj klub i mora dati sve od sebe, jer će biti veoma teško. Biće teško, ali ne možemo napustiti teren i razmišljati da smo mogli to učiniti ili propustili smo priliku ili nismo bili potpuno spremni, ili tražiti bilo kakav izgovor za neuspjeh“, poručio je Lampard.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Chelsea je 1998. godine osvojio trofej Superkupa, ali Lampard u duelima 2012. i 2013. nije uspio doći do pehara. Sada ima priliku da podigne pehar kao trener.

“Moramo biti apsolutno spremni“, istakao je na kraju mladi trener.

Lampard je nosio dres Chelseaja od 2001. do 2014. godine. U tom periodu je odigrao 648 takmičarskih utakmica i postigao 211 golova, i tako postao najbolji strijelac u istoriji “plavaca“. Sa Chelseajem je osvojio tri Premier lige, četiri FA kupa, po dva Liga kupa i Superkupa Engleske, te po jednom Ligu šampiona i Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Utakmica Superkupa Evrope između Liverpoola i Chelseaja igraće se u srijedu na Vodafone areni u Istanbulu sa početkom u 21 sat.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...