Sport

Lazarević: Nekoliko igrača je dobilo novac, stanje je i dalje veoma teško

0
Lazarević: Nekoliko igrača je dobilo novac, stanje je i dalje veoma teško, Life.ba

Nikad duži štrajk igrača Slobode u posljednjih 20 godina sigurno je ostavio traga na formi ekipe, tako da se uoči važnog susreta s banjalučkim Borcem teško može prognozirati kako će „crveno-crni“ odigrati ovu utakmicu.

Šef stručnog štaba Mile Lazarević rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je situacija u ekipi veoma kompleksna i da su igrači samoinicijativno odlučili odigrati susret sa Borcem, kako bi se spriječila bruka za klub, grad i njih same.

– Štajk je bio zbog finansijskih problema i opravdan je. Igrači imaju porodice, nemaju od čega da žive. Imali smo dosta razgovora, ali je malo šta riješeno. Došlo je do granice preko koje se dalje nije moglo. Koliko znam, dva – tri igrača su primila neki novac za stanarine, ostali još ništa – kazao je Lazarević.

I pored toga, izrazio je očekivanja da će igrači dati maksimum kako bi se, uz podršku publike, ostvario pozitivan rezultat. Koliko će u tome uspjeti, ni sam ne zna.

LIFE:  Paulo Fonseca, trener Rome: Džeko je najbolji napadač s kojim sam radio

– Imali smo plan kako da iskoristimo pauzu od dvije nedjelje, ali sve je propalo. Nismo odigrali ni utakmicu s Cibalijom u Vinkovcima. Umjesto da igrači i struka budu nagrađeni za dobar dosadašnji rad, dogodilo se ovo. Sad smo s formom praktično na početku i teško je predvidjeti šta će ekipa moći uraditi protiv Borca, jer su igrači fizički prazni – napominje šef Slobodine struke, dodavši kako je i sam nudio ostavku ukoliko se smatra da nije ispunio očekivanja.

Iskusni Almir Bekić također je izrazio nadu da će igrači sutra ispuniti očekivanja navijača, jer su se vratili u trenažni proces i dat će sve od sebe da opravdaju povjerenje publike.

– Nećemo blatiti obraz kluba i grada. Izaći ćemo na teren i maksimalnim angažovanjem pokušati doći do pozitivnog rezultata. Treba nam podrška navijača kao nikada do sada – naglasio je Bekić.

Utakmica Sloboda – Borac igra se sutra na Tušnju od 20 sati, javlja Fena.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *