Sport

Lejla Tanović prvakinja BiH u maratonu

0
Lejla Tanović prvakinja BiH u maratonu, Life.ba

Četverostruka balkanska prvakinja i najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović odnijela je pobjedu na utrci XCM Herzegovina koja se održala u nedjelju u parku prirode Blidinje, a koja se ujedno bodovala za državno prvenstvo u maraton disciplini.

Stazu dužine 52 km sa visinskom razlikom od 1.000 metara Tanović je prešla za dva sata i 18 minuta. Ovo je ukupno 14. titula za našu biciklistkinju i time je pokazala da se nalazi u sjajnoj formi s obzirom na to da je nakon nastavka sezone zabilježila četiri pobjede.

– Izuzetno sam sretna pobjedom ali i time da uprkos epidemiološkoj situaciji imamo zaista sjajna takmičenja u našoj državi. Iako maraton nije moja primarna disciplina sa trenerom sam donijela odluku da od početka vozim zajedno sa muškom konkurencijom i na taj način pokažem maksimum svojih sposobnosti. Upravo radi toga ovo je bila jedna od težih utrka koje sam vozila, međutim pokazatelj moje forme je treće ukupno vrijeme u svim kategorijama za mali maraton – rekla je Tanović.

LIFE:  [life intervju] Damir Stroil, najjači bh. čovjek: Moja prva ljubav bio je fudbal, ali je Adin Arnaut prepoznao potencijal

Osvajanjem titule u maraton disciplini Tanović je do sada odnijela pobjedu na svim takmičenjima u BiH, te se trenutno nalazi na vodećem mjestu Premijer lige BiH. Naredni izazov za joj je UCI C1 utrka u Francuskoj koja je planirana za sredinu augusta, saopćio je selektor  MTB reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *