[life analiza] Treba li uprava Sarajeva produžiti ugovor Musemiću?

- Advertisement -

Najveća trenerska legenda sa Koševa bi u srijedu trebala sa upravom da potpiše produženje ugovora.

Produženje ugovora Husrefu Musemiću nije više sportsko pitanje, nego pitanje mira u klubu koji iza sebe ima historijsku sezonu sa duplom krunom.

Tvorca ove historijske sezone, uprava kluba sa Koševa, prema do sada pokazanom, ne poštuje.

U potrazi za razlozima ovakvog stava analizirali smo i pitali stručnjake šta se krije iza nespremnosti uprave da potpiše dvogodišnji ugovor sa svojim najboljim terenerom.

Nakon naše prve analize jedan od vodećih sportskih portala je kontaktirao Musemića koji ih je uputio na PR službu kluba.

Ni u klubu nisu bili raspoloženi da daju izjave pomenutom portalu, ali su im očigledno dali neke nezvanične podatke. Naime, spominje se Tan i da od njegovog dolaska je pravilo da se trenerima daju jednogodišnji ugovori. Vjerovatno da pokažu da su eto Husrefu ponudili čak dvogodišnji ugovor, sa otkaznim rokom u visini 3 plate.

Ipak, uprava se nije ohrabrila da napravi izjavu za javnost, ali su tiho dali do znanja da daju nešto više svom treneru nego svim drugim trenerima.

Novi trener da dođe u Sarajevo, dobio bi ugovor na godinu i otkazni rok 2-3 plate. Husrefu nude na 2 godine ugovor i otkazni rok 3 plate. U najmanju ruku sramotno i uvredljivo za najboljeg trenera u historiji kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Stručnjaci se pitaju šta stoji iza ovakvog stava uprave iz Titove 38b. Da li je uprava toliko nespososobna, a teško je u to povjerovati, da ne razumije da svojom ponudom vrijeđa svog najboljeg trenera ikada?

Ili je uprava na krilima duple krune procijenila da su sada dovoljno jaki i da uz pomoć novog vlasnika mogu tražiti trenera koji bi mogao lakše provoditi njihove planove?

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo su najbitniji sada. Njihova podrška će biti presudna. Već su neke grupe kao podršku gromadi sa Koševa pisali grafite.

Uprava se ipak nada da će i oni imati podršku dijela navijača, jer bez toga bi suludo bilo da ne potpišu ugovor sa Musemićem.

Neki od članova uprave nisu bili u klubu i nisu osjetili šta znači nezadovoljstvo popularnih Hordi sa sjevera. Nadamo se da se takvi dani neće vratiti na Koševo.

Upravo Husref Musemić je čovjek koji je unio mir između navijača i uprave Sarajeva, tako da se nadamo da će taj mir da se nastavi i da klub napravi iskorak i u evropskim takmičenjima zajedno sa novim vlasnikom.

Pored historijskog uspjeha i mira između uprave i navijača, nismo nigdje mogli dobiti potvrdan odgovor da je Husref (a ni igrači) dobio premiju. Čudno je i to da nakon tako velikog uspjeha uprava nije isplatila ni premije stručnom štabu i igračima.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Razgovarajući sa stručnjacima, nikome nije jasno da je problem dvogodišnjeg ugovora koji uključuje i historijsku uspješnu sezonu i premiju (koja nije isplaćena) i donosi mir između navijača i uprave još dvije godine.

Slijedeći ovu logiku, Musemić s pravom zahtijeva dvogodišnji ugovor i u ovim odnosima snaga, danas je već u prednosti u odnosu na upravu kluba.

Logično je da šef struke neće odustati od svojih zahtjeva, jer je to minimum koji zaslužuje.

Slijedeći ovu logiku, nadamo se, da će klub prihvati i potpisati u srijedu ugovor sa legendom i svojim najboljim trenerom u historiji kluba.

Ovim produženjem bi obradovali navijače i fudbalski simbol Sarajeva – Husrefa Musemića – ostavili kao jedinu vezu Sarajeva sa FK Sarajevom, kako vole popularno reći navijači sa Koševa.

Kako kažu navijači, strance i upravu ne doživljavaju kao svoje, ali gromadu sa Koševa itekako doživljavaju kao jednog od njih.

Svaki drugi scenario bi bio veoma trusan i put u nepoznato za upravu kluba sa Koševa, pa s nestrpljenjem očekujemo pregovore u srijedu.

Vezani sadržaj: 

[velika Life analiza] Prenosimo “rat” uživo: Počela je velika borba između Musemića i uprave FKS

[life analiza] Da li će uprava FK Sarajevo napraviti koaliciju sa Musemićem?

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...