[life anketa] Ko će pobijediti u sarajevskom derbiju: Odlučit će motivacija igrača

- Advertisement -

Na Koševu se danas igra vječiti sarajevski derbi, a snage će u 16:00 sati odmjeriti Bordo i Plavi tim.

Dva najpopularnija bh. kluba drže i vrh tabele. Tako je tim sa Koševa prvi sa 35, a Željezničar drugi sa 32 boda.

Dakako, ovi dvoboji uvijek privlače pažnju gledatelja koji sa puno emocija bodre svoj tim. Jasno je kako će izabranici Husrefa Musemića i Amara Osima istrčati na najveći bh. stadion sa mnogo adrenalina.

Ako gledamo gol razliku u prethodna dva duela, ona je 5:5. Stoga se može očekivati bitka za svaki centimetar koševskog terena.

Piše: Edin Isanović

Za Life.ba bivši igrači oba kluba su prognozirali ishod najveće bh. utakamice. Tako Hadis Zubanović, strijelac gola iz 1998. godine, koji je timu sa Grbavice donio titulu u okršaju sa najljućim rivalom, vjeruje da gosti mogu do kompletnog plijena.

”Očekujem dobar derbi sa puno golova, kao što su bila i prethodna dva. Naravno, vjerujem da će pobijediti Željo, a neka bude 3:2 za Plave. Trijumf na Koševu mnogo bi značio u borbi za prvo mjesto”, istakao je Zubanović.

Nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva Vule Trivunović kaže da se u ovakvim utakmicama pobjednik nikada unaprijed ne može predvidjeti. Ipak, vjeruje da će oko 18:00 sati igrači u bordo dresovima držati ruke podignute u zrak.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

”Ne trebam previše filozofirati. Bit će teška utakmica sa mnogo naboja. Odavno se nije igrao derbi da su oba kluba na samom vrhu tabele. Koliko su važni bodovi, toliko je važan i prestiž u gradu na Miljacki. Plus, titula jesenjeg prvaka će biti bliža onome ko slavi. Zbog slavalja na Grbavici rezultatom 5:2, vjerujem kako će igrači Sarajeva imati motiv više i pobijediti”.

Bivši kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić trenutno igra na Mlati. Za naš portal kaže kako će pratiti vječiti derbi.

”To je uvijek posebna utakmica, to je uvijek više od običnog prvenstvenog dvoboja i više od samih bodova. U ovakvim utakmicama šanse su 50-50, a ekipa koja u meč uđe sa više motiva, ima veće šanse za pobjedu. Sarajevo čeka derbi u dobroj atmosferi, zahvaljujući pobjedi u Mostaru. Isto tako, Željo posljednjih godina ima bolji međusobni skor. Ne gledam sada navijački, ali mislim da Plavi imaju iskusniju ekipu i igrače koji imaju više takvih utakmica. Tome još treba dodati da ih predvodi sjajni Semir Štilić. Ovo nije samo odgovor za medije, zaista mislim da tim sa Grbavice ima zreliju ekipu za derbi, što ništa ne mora ništa da znači. Kada sudija Haris Kaljanac da znak za početak meča, sve pada u vodu i šanse ostaju 50-50”, istakao je za Life.ba Kosorić.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Faruk Hadžibegić, koji je svojevremeno sa dosta uspjeha nosio bordo dres smatra kako sudar dva najveća kluba predstavlja spektakl za grad Sarajevo.

”U ovim utakmica niko nema prednost, bez obzira gdje se igra i koji je redosljed na tabeli. To je derbi i odlučit će motivacija igrača. Mislim da će treneri poslati jasnu poruku šta žele kada se odluče za udarnih jedanaest. Naravno, nadam se pobjedi Bordo tima”.

Kemal Alispahić, čovjek koji je bio trener Željezničara i prvi šef struke Sarajeva smatra kako je remi najrealniji ishod.

”Sarajevo sa bodom ostaje prvo, a Željezničar će biti zadovoljan da ne izgubi”, jasan je bio Valter.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...