[life intervju] Aleksandar Kosorić: Želja mi je da završim karijeru na Grbavici

- Advertisement -

Aleksandar Kosorić je aktuelni član Balzana sa Malte. Svoju uspješnu karijeru počeo je graditi u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a kasnije je nastupao za beogradski Partizan, Rad, Radnički 1923, Erbil, Radnički Niš, Željezničar gdje je bio kapiten i Spartaks Jurmala.

U svakom klubu i na svakoj utakmici davao je više od maksimuma. Stoga je omiljen kod navijača, a uvijek se nametnuo kao legitimni zapovjednik odbrane. Vrlo dobar u zračnim dvobojima, pouzdan u odbrambenim zadacima. Odlikuje ga odličan pregled igre, a za protivnike je opasan iz prekida.

Upisao je i jedan nastup za seniorski tim bh. reprezentacije, a nosio je dres i U-21 selekcije naše zemlje. U razgovoru za Life.ba govorio je o Blazanu, ambicijama, životu na Malti, Pramijer ligi BiH i Plavima sa Grbavice.

Piše: Edin Isanović

Na početku je naglasio kako je zanimljiv život na ostrvskoj državi.

”Što se tiče mog boravka na Malti, moram reći da sam izuzetno zadovoljan. Ostrvo je veoma malo, lijepo i interesantno sa prelijepim plažama. Ambicije Balzana su da budemo među prve tri ekipe i da se osvoji Superkup gdje igraju šampion prvenstva iz prošle sezone Valeta i pobjedik kupa Balzan”, kaže Kosorić.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Osvrnuo se na šanse njegovog tima u novoj sezoni koji je u pet utakmica sakupio četiri boda.

”Trenutno smo malo lošije startovali radi težeg rasporeda u nekoliko uvodnih kola, ali se nadam da ćemo na kraju doći do konačnog cilja koji je postavljen ispred nas. Ja sam djelimično zadovoljan svojim igrama jer mislim da uvijek može bolje”, podvlači naš sagovornik.

Dodaje kako je boravak u svakoj novoj državi i novi izazov u životu.

” Vezano za sve sfere – život, igru, društvo i kulturu. Sve je to novo, ali se do sada dobro uklapam i snalazim. Država je članica Evropske unije, uređena je ,zakon se zna, poštuje se i jednak je za sve”.

Govorio je i o elitnom razredu bh. nogometa.

”Našu ligu pratim redovno. Gledam sve utakmice kada imam vremena i presretan sam radi Želje. Nalazi se na mjestu koje i zaslužuje. Prvenstvo je izuzetno neizvjesno, dosta ekipa je sličnih kvaliteta tako da neće biti lako, ali se nadam da će Plavi nastaviti sa ovakvim partijama. Ovdje mislim da ne smije doći do bespotrebnog gubitka bodova i na kraju nas sve mogu obradovati novom titulom”.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Sa posebnom količinom emocija govorio je o Željezničaru.

”Kada spominjem svoj boravak na Grbavici, meni je najupečatljiviji utisak, a sigurno i velika čast bila da budem kapiten u Evropi protiv Ferencvaroša. To se pamti, to se ne zaboravlja”, kaže Kosorić.

Na pitanje da li ima želju da se jednoga dana vrati u Željezničar, odgovara.

”Nadam se da ću se jednog dana vratiti jer mi je želja da završim karijeru na Grbavici gdje sam proveo najljepše igračke dane, ali …”.

Na kraju je istakao kako su klubovi iz regiona pokazali da se može igrati u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

”Sve čestitke Dinamu i Crvenoj zvezdi jer prave fenomenalne rezultate u Ligi prvaka. Mislim da bi i mi trebali da pokušamo kopirati njhiv model da bi se jednog dana i kod nas igrala grupna faza nekog evropskog takmičenja”, zaključio je Kosorić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...