[life intervju] Anel Hadžić: Kada sam bio u reprezentaciji igralo se sa više borbe i žara 

- Advertisement -

Anel Hadžić jedan je od ključnih igrača mađarskog Fehervara (nekadašnjeg Videotona).

Trenutno su prvi na tabeli sa maksimalnih 18 bodova iz 6 utakmica. Jasno je kako će se ovaj klub boriti za naslov nacionalnog prvaka, a najozbiljniji suprnik bit će im Ferencvaroš koji ima dvije utakmice manje i bodovni zaostatak.

Nekadašnji reprezentativac BiH govorio je za Life.ba o prvenstvu u Mađarskoj, ambicijama kluba, Zmajevima i FK Sarajevo čiji je vatreni navijač.

Piše:Edin Isanović

Na početko je podvukao kako je Fehervar idealno otvorio prvenstvo i da na kraju žele dotaći vrh.

”Odlično smo startali, imamo 18 bodova iz šest utakmica i moramo biti zadovoljni. Gol razlika je plus 14. Nema dvojbe da je cilj da na kraju prvenstva budemo tu gdje smo sada. Po mom sudu, naš najveći konkurent bit će Ferencvaroš koji igra evroposke utakmice i mi smo težili da iskoristimo tu situaciju. Mislim da smo za sada uspjeli. Oni imaju i dvije utakmice manje, ali već imamo neku bodovnu zalihu”, istakao je Hadžić.

S Anelom u klubu je i Armin Hodžić, nekadšanji član Željezničara.

”Stalno smo zajedno i lakše je kada imate sunarodnjaka u svlačionici. Spomenuo bih ovdje i Asmira Suljića koji je bio sa nama do 2018. godine. On mi je puno pomogao kada sam došao u Mađarsku i to ne smijem zaboraviti. Kasnije je otišao u Olimpiju iz Ljubljane, a nedavno je potpisao za poljski Lubin. U kontaktu smo i danas, kazao je naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Hadžić je svojevremeno nastupao za mladu reprezentaciju Austrije, ali je kasnije debitovao za seniorski tim Zmajeva. Pamte se dobre partije protiv Velsa kada je čuvao Balea i okršaj sa Belgijom. Danas nije u planovima selektora Roberta Prosinečkog, ali sa dosta pažnje prati dešavanja u državnom timu.

”Naravno da gledam sve utakmice i bilo mi je izuzetno teško nakon poraza u Finskoj, a posebno u Armeniji. Puno sam razmišljao poslije te utakmice, a razgovarao sam i sa svojim kumom Edinom Džekom. Moram biti iskren i reći da nedostaje više borbenosti i žara u odnosu na vrijeme kada sam ja igrao za nacionalni tim. Bio sam unutra i znam da su igrači željeli sve najbolje i da su težili da pobijede, ali nije išlo”, smatra bivši bh. reprezentativac.

 Na pitanje da li neki igrači koji nisu na spisku, a igraju dobro u svojim klubovima, zaslužuju poziv, odgovara.

”Ne bih o imenima da me neko ne shvati pogrešno, ali sigurno je da su pojedini igrači zaslužili poziv. Ovdje ne mislim na sebe, a tvrdim da su neki prerano otpisani iz reprezentacije. Pogotovo oni koji su ranije bili tu. Sada smo došli u situaciju da imamo šanse kroz da kroz kvalifikacije odemo na Euro, ali ne zavisimo više od sebe. Uvijek smo u nekim tim komplikovanim kombinacijama, a imamo tim koji je mogao biti bar drugi u grupi. Mislim da u narednim utakmicama selektor treba više računati na iskusne igrače  koji mogu biti prevaga u tim presudnim kvalifikacionim okršajima”.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Anel Hadžić je strastveni navijač FK Sarajevo. Teško je podnio poraz od gradskog rivala na Grbavici.

”Kada je bio derbi u Dolini ćupova, mi smo igrali svoj meč. Odmah sam u svlačionici pogledao rezultat i kada sam vidio 5:2 nije mi baš bilo prijatno. Malo sam se izennadio, ali smatram da je to bila posljedica umora od evropskih utakmica. S druge strane, radovao se Armin Hodžić. Vidjet ćete da će tim sa Koševa ponovo ući u pobjedničku seriju. Nedavno sam kao poklon dobio crni dres Sarajeva sa ljiljanom. Kada me supruga vidjela rekla je – ‘Super ti stoji, možda jednog dana zaigraš za Bordo tim’. Ja sam odgovorio da ne bih imao ništa protiv toga. Cijeli život sam pristalica Sarajeva”, zaključio je Hadžić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...