[life intervju] Bokser Mirsad Čebo: Liječenje djevojčice Nejle Alibašić bit će mi prioritetni cilj

- Advertisement -

Prošlog vikenda bh. bokser  Mirsad Čebo u uvodnom meču manifestacije koja je održana u glavnom gradu BiH pobijedio je gruzijskog predstavnika Nikoloza Berkatsashvilija.

Ovim trijumfom nastavio je koračati stazama uspjeha. Dakako, meč večeri bila je i odbrana titule WBO pravaka Europe Edina Puhala- Pukija protiv Ali Ramija.

Mirsad Čebo

Također, gledaoci u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici imali su priliku vidjeti nekoliko sjajnih mečeva i pobjede Slaviše Simeunovića, Hasne Tukić i Ibrahima Odobašića.

Čebo je za Life.ba govorio o novom trijumfu, pripremama, ”Bokserskoj akademiji Mirsad Čebo”, ali i o pokretanju velike humanitarne akcije za liječenje osmogodišnje djevojčice Nejle Alibašić.

Piše:Edin Isanović

U uvodu je istakao kako je na nedavnom bokserskom nadmetanju ,koje je održano u Sarajevu, njegov protivnik trebao doći iz Afrike. Ipak, zbog nedobivanja vize, stvari su se okrenule.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

”Morali smo praktično deset dana prije događaja kontaktirati boksera iz Gruzije koji je, na svu sreću, pristao na meč. Ja sam bio potpuno spreman i pobijedio sam ga već u drugoj rundi. U uvodu sam odmah uočio da sam fizički dominantniji. Dobio sam savjete da u drugoj dionici krenem agresivnije i na kraju sam slavio”, istakao je za Life.ba Čebo.

Naglašava kako je pripreme radio u ”Bokserskoj akademiji Mirsad Čebo” sa svojim borcima.

”Uvijek mi je najbolja podrša i motiv rad u sa mojim kolegama iz kluba. Daju mi dodatni poticaj i tada težim da treniram do krajnjih granica svojih mogućnosti. Trenutno imam 500 redovnih članova. Ponosana sam na taj podatak, a popularizacija ‘plemenite vještine’ ide uzlaznom putanjom. Također, sve više je rekreativaca koji dolaze na treninge”.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan kurs za 60 ortopeda iz 20 zemalja, predavanje imao i predsjednik EFAS-a Kris Buedts

U narednom periodu Čebo će pokrenuti veliku akciju za liječenje osmogodišnje djevojčice Nejle Alibašić.

Njoj je prije dvije godine dijagnosticiran neuroblastom, agresivni maligni tumor s veoma čestim metastazama koji se najčešće pojavljuje kod djece. O tom humanom činu kaže.

” Naš klub egzistira u sarajevskom naselju Velešići. Jedan od članova kluba mi je prenio informaciju kako je dijete njegove nastavnice bolesno, te da je neophodna pomoć za liječenje Nejle. Odlučio sam se za pokretanje akcije i to će mi biti prioritetni cilj u narednom periodu. Boks će malo biti po strani, jer ima važnijih stvari u životu”, zaključio je Čebo

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...