[life intervju] Enes Sipović: Biću prvi bh. igrač u katarskom prvenstvu, a na ljekarskim pregledima upoznao sam Mandžukića 

- Advertisement -

Enes Sipović karijeru će nastaviti u katarskom Umm Salal SC-u. Oprostio se ovaj stoper prije nekoliko dana od Grbavice vrlo emotivnom objavom na Instagramu.

“Čast i zadovoljstvo je braniti boje tvoje. Ne znam kad ću, al’ znam da ću doći do doma svog”, napisao je Sipović uz objavu video snimka u kojem govori da dolazak u Željezničar ne može biti greška.

Igrao je Sipović za Plave sa Grbavice sjajno u jesenjem dijelu sezone. Namatnuo se kao lider odbrane, a bio je izuzetan u zračnim dvobojima. Također, u prekidima je predstavljao veliku opasnost za suparnički gol. U razgovoru za Life.ba Sipović je govorio o transferu u Katar, očekivanjima, Mariju Mandžukiću, ali i Željezničaru. 

Piše:Edin Isanović

Na početku je istakao kako je došao u klub koji ima samo jedan cilj.

”Umm Salal je klub koji je obično u sredini tabele. Osim toga, pokušavaju izaći na internacionalnu scenu. Trenutno se nalaze na posljednjem mjestu i cilj je jasan – opstanak u Superligi. Prije dvije godine sam bio u kontaktu s njima i bili smo blizu dogovora, ali na moju žalost čovjek sa kojim sam sarađivao ponio se neprofesionalno. Sada su stupili direktno u kontak sa mnom bez posrednika i pregovori su okončani na obostrano zadovoljstvo. Sretni su što sam tu i spremni smo da zajedno ostvarimo naš cilj”, kaže Sipović.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Enes naglašava kako je prvi bh. igrač koji će igrati u katarskom prvenstvu.

”To sam saznao nakon potpisa i to je za mene velika čast, ali i obaveza”, kazao je naš sagovornik.

Podvalači kako je upoznao Marija Mandžukića koji je stigao u Al Duhali.

”U srijedu smo zajendo bili na ljekarskim pregledima. Malo smo razgovarali i mogu samo reći da se radi o sjajnoj osobi”.

Sipović je u sezoni 2018/19 stigao na Grbavicu iz Saudisjke Arabije, a prethodno je igrao za klubove u Rumuniji i Maroku. Osvrnuo se na vrijeme provedeno u plavom dresu.

”Prije svega meni je bila ogromna čast i zadovoljstvo vratiti se u Zelju i truditi se na svaki mogući način da pomognem klubu kako svojim zalaganjem tako i ovim transferom. Nadam se da sam opravdao očekivanja navijača. Vjerujem da ću se ponovo vratiti na Grbavicu”.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Bivši stoper Željezničara nada se kako Plavi mogu na kraju dotaći vrh u prvenstvu.

Sipović već postao zvijezda lokalnih medija
Najčitanije novine posvetile cijelu stranicu bh. igraču

”Vjerujem da će momci uraditi sve sto je u njihovoj mogućnosti da ekipa osvoji titulu. Fudbal je nepredvidljiv, nekada ne možete kontrolisati neke stvari jer zaista je teško igrati na našim terenima.No, moram istaći da su uslovi u Želji na jednom visokom nivou gdje se radi izuzetno kvalitetno. Ljudi iz Uprave uz sve probleme sa kojima se susreću rade jedan vrhunski posao. Također, uz Amara Osima i stručni stab za jedan kratak period vratili su klub na mjesto koje mu pripada, a to je da bude najozbiljniji kandidat za titulu”, zaključio je Sipović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...