[life intervju] Haris Brko Biber: Nakon spektakularne pobjede u Sarajevu vrijeme je za odmor

- Advertisement -

Bosanskohercegovački kickbokseri u nedjelju su priredili zanimljive okršaje sarajevskoj publici na 17. Memorijalnom turniru “Braća Bašović”.

U glavnoj borbi večeri u disciplini K-1, u kategoriji do 75 kilograma, Haris Brko Biber u prvoj rundi je klasičnim nokautom pobijedio makedonskog borca – Dejana Ristevskog.

U razgovoru za Life.ba Biber je govorio o borbi na pomenutom turniru, mečevima koji ga očekuju, pripremama, a spomenuo je vječiti sarajevski derbi koji je na programu u subotu.

Haris Brko Biber

Na početku je govorio o spektakularnom trijumfu u sarajevskom Domu mladih.

”Iskren da budem nisam očekivao onako brz završetak. Želio sam odraditi borbu do kraja i pružiti publici što bolju izvedbu, ali tako je to u ovom sportu. Uvijek nepredvidivo. Prošao je taj jedan udarac i meč je završio u prvoj rundi, u prvoj minuti. Čak kako sam obavješten protivnik je poslije završio u bolnici”, kazao je Biber za Life.ba.

Skor je 18 pobjeda i 5 poraza

Dodaje kako je u posljednje vrijeme imao nekoliko teških borbi. Bilo je pobjeda, ali i poraza. No, uvijek se vraćao u ring sa željom da na kraju meča podigne ruke u vazduh.

”U posljednje vrijeme  bilo je baš dobrih i jakih profesionalnih borbi. Počevši od one u aprilu u Istanbulu gdje sam ,nažalost, izgubio od turskog borca. Premda je meč ,sudeći po komentarima trenera i publike, trebao otići u moju korist. Poslije te dobro odrađene borbe u Istanbulu uslijedili su novi pozivi da boksujem u Turskoj gdje sam još dva put nastupao u ovoj zemlji i zabilježio dva trijumfa protiv izuzetno jakih i iskusnih boraca iz Azerbejdžana i Grčke. Ovdje bih još dodao veliku zahvalnost našem borcu bh. korijena Erhanu Denizu koji je i sam nekada bio kikbokser i prvak svijeta, a sada je promoter u Turskoj. Pružio mi je priliku da nastupim za njegovu organizaciju PIT BULL PROMOTION gdje sam zabilježio dvije pobjede i otvorio sebi nova vrata i pozive za nove mečeve. Trenutni skor mi je 18 pobjeda od čega 8 nokautom i 5 poraza”, kaže naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Otkrio je i planove za budućnost.

”Nakon ove borbe koju sam odradio u Sarajevu malo ću odmoriti jer možda i previše borbi sam imao za ovu godinu. Osim toga, nakupilo se i povreda koje moram sanirati, zaželiti se malo i treninga i kikboksa, a onda u narednoj godini spremiti se za neke nove i veće izazove”.

Haris podvlači kako sedmično trenira šest puta.

˙(Pobjednik) Iranac Kara Mahmoud Giyahi

”Kada sam u procesu priprema to bude svaki dan po dva treninga pa je to negdje oko 10 do12 treninga u sedmici. Uvijek treniram sa istim žarom kao od prvog dana kada sam ušao u ring”.

Biber naglašava kako je klub gdje je i on ponikao KBV  “GAZIJA” osnovan je 2004. godine i od tada pa do danas napravio je i iznjedrio mnoge borce i zabilježio dobre rezultate.

”Moglo bi se možda ova 2019. godina okarakterisati kao jedna od najuspješnijih u historiji kluba. Ove godine najuspješniji i proglašen za najbolji klub u BiH u disciplinama Full Contact, Low Kick i K1, a kako sam upućen mislim da to još niti jednom klubu nije pošlo za rukom. Svakako bih izdvojio i uspjeh naše Selme Baltić koja je osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Sarajevu, ali nažalost to je slabo bilo propraćeno kako od medija, tako i od institucija”, tvrdi Haris.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Navijač Bordo tima

Govorio je i o nastupu Iranca Kara Mahmouda Giyahija koji je oduševio publiku u gradu na Miljacki.

”To je član našeg kluba i sjajan borac. Predstavio se sarajevskoj publici na najbolji mogući način te pobijedio mnogo iskusnijeg borca Brunu Ninčević koji dolazi iz najjačeg i najuspješnijeg kluba iz Hrvatske. To dovoljno govori o njegovom kvalitetu”.

Biber je vatreni navijač FK Sarajevo. Naglašava kako će u subotu, kada se igra vječiti sarajevski derbi, biti na najvećem bh. stadionu.

”Što se tiče tribina  nekada sam bio redovan na sjevernoj i nisam propuštao utakmice. Poslije tog jedno vrijeme bio sam skrozi ohladio od utakmica pa 3 ili 4 godine nisam nikako otišao na Koševo. Ipak, sticajem okolnosti moj brat Halid Šabanović počeo je igrati za moje voljeno Sarajevo i on me je vratio ponovo na tribinu, ali ovaj put na zapadanu. Prognoza za derbi je 3:0 za Bordo tim”, zaključio je Brko Biber.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...