[Life intervju] Kadir Hodžić, član švedskog Mjallbyja: Velež treba biti oprezan u prvom dvoboju protiv Elfsborga jer se igra na plastičnoj travi

- Advertisement -

Kadir Hodžić je aktuelni nogometaš švedskog Mjallbyja. Igra na poziciji lijevog beka. Rođen je 5. augusta 1994. godine u Srebrenici. Nogomet je zavolio od malih nogu, a nakon dolaska u Skandinaviju igrao je u nekoliko klubova da bi 2020. godine potpisao ugovor sa pomenutim švedskim klubom. Brzo se etablirao u udarnu postavu tima koji se takmiči u elitnom razredu. Hodžić je nezamjenjiv na svojoj poziciji. Borben, beskompromisan, vrlo opasan za suparničke ekipe iz prekida. Kadir je za Life.ba govorio o svojoj karijeri, švedskoj ligi, naredenom protivniku Veleža u Konferencijskoj ligi, bh. reprezentaciji.

Piše:Edin Isanović

Na početku je naglasaio kako je 2020. godine potpisao za Mjallby.

‘’Stigao sam na polusezoni. Na kraju smo bili peti. Zadovoljan sam svojim igrama i uslovima. Ove godine imamo novog trenera i trenutno smo 14. Igram standardno i ne volim puno pričati o sebi, ali svi će vam reći da sam jedan od najvažnijih igrača kluba”, kazao je naš sagovornik.

Izvođenje prekida – specijalnost

Dodaje kako izvodi sve prekide za svoj klub.

”Uživam u tim situacijama”, kratko je odgovorio Hodžić.

Kadir je počao trenirati nogomet u sedmoj godini.

”Sve je počelo ozbiljnije kada sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Elfsborgom, klubom koji je naredni protivnik Veleža u Konferencijskoj ligi. Onda sam prešao u jednog drugoligaša sa kojim sam ušao u prvu ligu. Tu sam ostao dvije godine”.

PROČITAJTE JOŠ:  U saobraćajnoj nesreći kod Posušja poginula 32-godišnjakinja sa Ilidže

Njegov bivši klub Elfsborg u četvrtak dočekuje mostarski Velež u okviru 3. pretkola Konferencijske lige. Hodžić je pojasnio da je prvenstvo u ovoj zemlji počelo mnogo ranije.

”Kod nas se igra drugi sistem i već je odigrano 13 kola, a znam da je u bh. prvenstvu ovog vikenda završeno tek 3. kolo. To govori da u ovom momentu Elfsbor ima mnogo više utakmica i to može biti blaga prednost za švedski tim. Možda su u boljoj formi. Protivnik Rođenih je klub koji je među najboljima u svojoj zemlji. Imaju stabilnu ekipu koja se gradi nekoliko godina. Također, imaju dobar stadion, navijače koji nisu vatreni kao dole u BiH. Jedino ono što bih naglasio jeste da će Velež u četvrtak igrati na plastičnoj travi. Moraju biti oprezni jer lopta ide mnogo brže na takvoj podlozi”, naglasio je nogometaš Mjallbyja.

Velež ima šansu da prođe dalje

Pitali smo ga ima li Velež realne šanse da eliminiše švedski tim

”Pratio sam Velež protiv AEK-a i ostao sam pozitivno iznenađen. Pokazali su karakter i Elfsborg će sigurno biti oprezan, neće ih potcijeniti. Suprnik Veleža ne igra na posjed lopte, oni imaju dugi stil igre i imaju dosta efikasnu ekipu. Stoga Mostarca trebaju biti oprezni. Moj otac je planirao da ide na utakmicu ovdje. Dakako, Velež ima šansu”, istakao je Hodžić.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Lijevi bek Mjallbyja podvlači kako prati Premijer ligu BiH.

”Redovno pratim dešavanja, a imam kontakte sa Nemanjom Miljanovićem trenerom koji je vodio Mladost Doboj Kakanj. Otkriću vam jednu želju. Volio bih pred kraj karijere odigrati jednu ili dvije sezone u bh. prvenstvu”.

Kadir je dobrim partijam skrenuo pažnju na sebe i kako kaže imao je nekoliko ponuda.

”Iznenada sam imao interes od kluba od Bundeslige. Sama činjenica da su dolazili da me gledaju, velika je stvar. Vidjet ćemo šta će biti”.

Pitali smo ga da li bi volio jednoga dana zaigrati za Zmajeve.

”Ko to ne bi volio?”, poručio je Hodžić.

Nedavno je održan tradicionalni 5. Memorijalni malonogometni turnir posvećen žrtvama genocida Sućeske – Srebrenica, a Kadir uvijek podrži ovaj projekat.

‘’Da, to je moj rodni kraj. Donirao sam dres i težim da ih podržim koliko god mogu’’, zaključio je Hodžić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...