[life intervju] Kerim Memija: I danas pogledam neku svoju evropsku utakmicu u dresu Želje

- Advertisement -

Kerim Memija je dijete sarajevskog Željezničara. Za prvi tim Plavih sjajno je igrao u periodu od 2014. do 2017. godine.

Dobre partije nisu ostale nezpažene pa je prije tri godine preselio u Dansku gdje je nastuapo za Vejle, a od 2019. godine je na posudbi u Hobru, čiji dres i sada nosi.

Vrlo probojan, vihor sa desne strane. Odličnim centaršutevima izluđivao je protivničke odbrane. Čvrst i često neprelazan u odbrani. Bio je član svih omladinskih reprezentacija naše zemlje, a imao je čast da bude i kapiten državnog tima.

Kerim Memija

Za Life.ba Memija je govorio o aktuelnoj situaciji u klubu, Danskoj, kako je provodio vrijeme u izolaciji. Na kraju je prisjetio nekih utakmica u dresu tima sa Grbavice.

Piše:Edin Isanović

Na početku je podvukao kako je nogometna liga u Danskoj na zavidnom nivou.

”Kvalitet lige je dosta visok ,a preovladava fizička sprema i taktika. Također, liga je dosta nepredvidljiva. Svako svakog može da pobijedi – kako kući tako i u gostima. Samim tim je i dosta zanimljiva, iako nogomet nije magičan i primamljiv za gledanje”, kaže nekadašnji defanzivac tima iz Doline ćupova..

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Kerim dodaje kako se trenutno nalazi na posudbi u prvoligašu IK Hobro, ali mu ugovor ističe na kraju ove sezone.

”Trenutno sam fokusiran na nastavak lige i utakmice koje su preostale. Ponuda ima i siguran sam bit će ih još kako se bude bližio završetak lige i početak prelaznog roka”, potcrtava naš sagovornik.

Za naš portal ispričao je kako je proveo dane u karantinu zbog korona virusa.

”Izolaciju sam proveo u treningu, jer smo imali, kako indvidualne programe, tako i timske treninge u manjim grupama. Ostatak slobodnog vremena sam popunio gledajući serije, filmove i naravno igrajući Play Station”.

Podvlači kako se preko medija informiše o stanju u Premijer ligi BiH.

”Pratim našu ligu koliko mogu i trudim se da ostanem upućen koliko toliko u dešavanja. Ukoliko se prvenstvo nastavi, mislim da Željezničar može biti šampion na kraju”.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Izdvojio je najdražu utakmicu u vrijeme kada je nastupao u elitnom razredu bh. nogometa.

”Svaka utakmica je posebna i drugačija, ali za mene su najteži okršaji uvijek bili protiv Sarajeva. Praktično jedan detalj može odlučiti pobjednika, jednostavno taj naboj koji raste kroz sedmicu prije dvoboja – ne možeš zaboraviti. Najslađi derbi mi je onaj kada smo slavili na Koševu golom Stevanovića. Bilo je 0:1 na kraju na semaforu. Također, utakmice sa Željom u Evropi su mi najdraži period karijere. Vrlo rado se toga sjetim, a ponekad i pogledam neku utakmicu”.

Sa nostalgijom se sjeća i nastupa u nacionalnom timu.

”Za reprezentaciju sam igrao od U-17 do U-21 gdje sam bio i kapiten, što mi je mnogo značilo. Utakmice za državni tim  su nešto posebno kada igraš protiv igrača kao što su Joa Felix, Ruben Loftus-Cheek, Martin Ødegaard za koje cijeli svijet zna”, zaključio je Memija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...