[life intervju] Sejfo Šehović dobio poziv za Mr. Olympiu: Već se osjećam kao pobjednik

- Advertisement -

Sejfo Šehović (62), bh. takmičar u sportovima snage, osvojio je nedavno dvije zlatne medalje i dva pehara u disciplinama squat i deadlift na GUPU Evropskom prvenstvu u Ukrajini. Povratkom u grad na Miljacki obradovao se pozivom da učestvuje na Mr.Olympiu, nadmetanje koje će se održati u SAD-a u oktobru ove godine.

Piše:Edin Isanović

Bh. zastava će se vioriti na Floridi

U razgovoru za Life.ba Šehović je govorio o pozivnici koja mu je vratila osmijeh na lice, pripremama za ovo eminentno takmičenje, uspjehu u Ukrajini, a otkrio je do kada će se baviti ovim sportom.

”Poslije povratka iz Ukrajine sa Evropskog prvenstva, dobio sam zvanični poziv za Mr. Olympiu koja će se održati na Floridi u desetom mjesecu ove godine. To je velika čast. Da bi došli do ovog nivoa, morate postići zaista velike rezultate. Ja sam to uspio prošle godine na tekmičenju Arnold Classic u Kolumbusu u SAD-a. Podigao sam 270 kilograma u kategoriji do 71 kg. Bez dvojbe, velika će biti čast i obaveza kada se pojavi bh. zastava na Floridi. Čim sam dobio poziv, osjećao sam se kao pobjednik. Još će učestvovati Miloš Vukičević iz Srbije i nas dvojica smo jedini sa prostora bivše Jugoslavije koji ćemo se takmičiti. On već boravi u Americi i počeo je pripreme”, istakao je Šehović.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren je Internacionalni sajam knjiga u Sarajevu

Sejfo , koji je osvajač brojnih medalja, dodaje kako na takmičenju Mr. Olympia nema kategorija veterana.

”Ovdje će biti takmičenje po kategorijama po kilaži. Ja ću se nadmetati sa sportistima od 18 godina pa na dalje. Ovo je poslije Olimpijade najznačajnije takmičenje. Mnogi me pitaju – jesam li se nadao pozivu? Pa ima dosta svjetskih prvaka i ne mogu reći da sam baš bio siguran da će me pozvati. Ipak, kada sam dobio certifikat, bio sam izuzetno sretan”, istakao je naš sagovornik.

”Trenirat ću dok god budem davao dobre rezultate”

Šehović je već počao pripreme i u stalnom je kontaktu sa Vukičevićem.

”Drago mi je što neću biti sam. Već sam odradio tri treninga u olimpijskog dvorani u Dubrovniku. Vjerujte da mi dozvole da besplatno treniram. S druge strane, u Sarajevu sve plaćam svojim sredstvima. Treniram u teretani, a Hrvatska bolje prepoznaje naše uspjehe, naše medalje. Dakako, pripreme za Mr. Olympiu bit će na mnogo većem nivou u odnosu na neko evropsko takmičenje. Samo da me zdravlje posluži. Mislim da ću potpuno spreman dočekati ovo eminentno nadmetanje”, naglasio je Šehović.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća na M-17: Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom

Na istoj liniji zadovoljstva koračao je kada je govorio o nedavnom uspjehu u Ukrajini.

”Bio sam jedini predstavnik BiH, a osvojio sam dvije medalje i dva pehara za apsolutnu kategoriju u čučnju i deadliftu. Oduševio sam se organizacijom i gradom koji je na moru. Ljudi žive kao da nikada nije bilo korone. Ne osjeti se to. Također, i ja sam u martu ove godine prebolovao Covid 19, imao sam obostranu upalu pluća. Ipak, vratio sam se, a prije takmičenja sam u Srbiji primio vakcinu”, istakao je bh. takmičar u sportovima snage.

Na kraju je otkrio do kada se želi baviti ovim sportom.

”Dok god budem mogao trenirati i dok budem davao dobre rezultate. Ništa nije vječno, znam da će jednoga dana doći kraj karijere, zaključio je Šehović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U saobraćajnoj nesreći u Banjaluci poginula 46-godišnja pješakinja

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u banjalučkoj...

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ibrahima...

Tragedija u Banjaluci: Majka pronašla sina mrtvog

Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno je ispred kuće u...

Nasilje u dvorištu Osnovne škole u Perinom Hanu: Dječaka skidali i zlostavljali

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen videozapis o...

Objavljena prognoza do 7. maja: Vraćaju se temperature do 29 stepeni

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu do...